Ga naar de mobiele website
^ Top

'The Dictator' steunt Mitt Romney: "Hij zou een geweldige dictator zijn"

ap
Admiraal-Generaal Aladeen, het nieuwe typetje van komiek Sacha Baron Cohen, heeft zijn steun uitsproken aan de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney.

"Ik steun en geef mijn volle steun aan Mitchell Romney", klonk het tijdens een persconferentie in het Waldorf Astoria-hotel in New York. "Hij heeft alles om een geweldige dictator te zijn. Hij is ongelooflijk rijk, maar betaalt geen belastingen."

Sneren
Cohen gaf Romney verder enkele sneren die onder andere verwezen naar een incident waarbij Romney zijn hond vervoerde in een krat bovenop zijn wagen. "Het is slechts een kleine stap van mensen ontslaan ('firing people') naar vuurpelotons ('firing squads'), en van huisdieren naar politieke dissidenten vast te binden op je dak. Hij leerde me hoe je dat doet."

Republikeinen
Aladeen zei nog dat zijn voorkeur aanvankelijk uitging naar Rick Santorum, "ondanks zijn liberale opvattingen". "Op het vlak van beleid, zou ik moeten zeggen de Republikeinen, als ze toch maar eens wat minder extreem konden worden", ging het verder. "Wat mensen genocide noemen in mijn land, is gewoon het rechtssysteem in Texas."

VN
Er volgde ook een opmerking aan het adres van de Democraten, die 'een Keniaan' in het Witte Huis zouden hebben gesmokkeld. De ergste uithaal was echter voor rekening van het (gebrek aan) VN-beleid rond Syrië: "Dertien maanden en nog steeds geen resolutie van de VN-Veiligheidsraad, gasten jullie zijn geweldig. Jullie hebben niets gedaan voor het Syrische volk, maar denk eraan, je kan altijd minder doen."

Mitt Romney
belga Mitt Romney


Meld een bug