Tarantino over boycot: "Ik ben verkeerd begrepen"

Regisseur Quentin Tarantino tijdens de betoging in New York op 24 oktober 2015
AP Regisseur Quentin Tarantino tijdens de betoging in New York op 24 oktober 2015
Filmregisseur Quentin Tarantino zei gisteren dat hij zich niet laat intimideren door de politievakbonden. Die roepen op zijn films te boycotten. Enkele weken geleden gaf de regisseur een toespraak op een betoging tegen politiegeweld.

Tarantino vertelde aan de Los Angeles Times dat hij de politie niet haat en dat zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd werden. "Het is niet oké dat ik door agenten een politiehater wordt genoemd. Dat ben ik niet, dat is onjuist."

Politievakbonden in New York, Los Angeles en Philadelphia riepen vorige week op tot een boycot van Tarantino's films. Vakbonden vragen agenten om geen beveiliging en geen hulp meer te verlenen aan de regisseur zijn projecten. Ze roepen zelfs op het verkeer niet meer te gaan regelen bij events waar Tarantino aanwezig zal zijn.

"Wanneer ik moord zie, kan ik niet niets doen. Ik moet moordenaars moordenaars noemen", zou Tarantino op een podium bij de betoging gezegd hebben. "Niet dat alle politieagenten moordenaars zijn. Dat heb ik nooit gezegd", vertelt hij nog tegen de Los Angeles Times.

Op 25 december komt The Hateful Eight, de nieuwe film van de Oscar-winnaar, in de Amerikaanse zalen.