"Tabloid betaalde broer van Bezos' maîtresse 200.000 dollar voor pikante sms'jes”

BRUNO PRESS, AFP
De Wall Street Journal (WSJ) beweert de vraag te hebben opgelost hoe de Amerikaanse tabloid National Enquirer aan de pikante sms’jes tussen Jeff Bezos (54) en zijn maîtresse Lauren Sanchez kwam. Volgens de WSJ betaalde het blad de broer van Sanchez 200.000 dollar (175.000 euro) voor het bezwarende materiaal, dat uiteindelijk tot de scheiding van de Amazonbaas met zijn vrouw MacKenzie Bezos (49) leidde.

In januari pakte de National Enquirer uit met aangebrande privéberichtjes tussen Jeff Bezos en zijn minnares, tv-gezicht Lauren Sanchez. Bezos beschuldigde de uitgever van het roddelblad van “chantagepogingen”, omdat die zou gedreigd hebben met publicatie van “intieme foto’s”, waaronder ook beelden “onder de gordel”. Om een en ander uit de media te houden zou Bezos zijn onderzoek naar het bewuste bedrijf en de vermeende politieke banden ervan moeten stopzetten. 

De hele zaak woog op de relatie van de “rijkste man ter wereld” en maakte een einde aan zijn 25-jarige huwelijk met MacKenzie Bezos.

Jeff Bezos met zijn ex-vrouw MacKenzie Bezos.
REUTERS Jeff Bezos met zijn ex-vrouw MacKenzie Bezos.

Vorige maand al werd Michael Sanchez, broer van Lauren, naar voren geschoven als de “klokkenluider”. Dat bleek uit het eigen onderzoek van Bezos’ privédetectives. Michael Sanchez zou de bewuste sms-berichten aan American Media LLC, uitgever van de National Enquirer, doorgespeeld hebben. De Wall Street Journal onthult nu dat daarvoor ruim 175.000 euro aan Michael Sanchez zou betaald zijn. De internationaal gewaardeerde zakenkrant haalt voor die bewering bronnen aan die goed op de hoogte zijn van de zaak.

Sanchez heeft altijd ontkend “de vele penis-selfies” van Bezos, die de Enquirer in haar bezit zou hebben, naar het blad te hebben doorgestuurd. Of hij andere beelden van de miljardair heeft gelekt, daar wilde hij geen commentaar op geven, schrijft de WSJ. Ook Bezos zelf doet er, net als Lauren Sanchez, het zwijgen toe.

Lauren Sanchez.
BRUNO PRESS Lauren Sanchez.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wim Offermans

    Dit is het resultaat van hebberig zijn.