"Sylvie Meis werkt aan terugkeer naar ex Rafael"

Rafael Van der Vaart en Sylvie Meis in 2012.
epa Rafael Van der Vaart en Sylvie Meis in 2012.
De Nederlandse presentatrice Sylvie Meis (37) is volgens het Duitse blad OK Magazine een geheimzinnig charme-offensief begonnen met één voornaam doel: heel voorzichtig de weg vrijmaken voor een hereniging met haar ex-man, voetballer Rafael van der Vaart (32). "Het zou het nieuws van de eeuw zijn als die twee weer samenkomen", meldt de glossy.

De Duitse glossy voert een anoniem persoon op die beweert dat Sylvie op allerlei manieren probeert haar ex-schoonfamilie weer positief in de publiciteit te krijgen. Na haar scheiding van Rafael in 2013 sprak Meis vrijwel nooit meer over bijvoorbeeld Ramon en Lolita van der Vaart: de ouders van Rafael. En ook over Rafael zelf repte de blondine met geen woord meer. In recente interviews met Sylvie kwam de familie Van der Vaart opeens weer ter sprake. "Opvallend", stelt de persoon met wie het Duitse blad sprak. "Daar zit vast wat achter".

Sylvie Meis verbrak recent haar liefdesrelatie met de Zwitserse nachtclubeigenaar Maurice Mobetie. En ook Rafael van der Vaart is weer vrijgezel sinds zijn relatie met Sabia Engizek op de lippen liep. Sabia zou momenteel 14 weken zwanger zijn van een kind van Raf. De voetballer, die tegenwoordig in Zuid-Spanje speelt bij de club Betis Sevilla, heeft nog niets over zijn al dan niet aanstaande vaderschap gezegd. Evenmin zei hij iets over zijn relatiebreuk.

Sylvie woont nog altijd in de Duitse stad Hamburg met hun zoontje Damián (9). Het voormalige koppel zou momenteel met juristen overleggen over een aangepaste co-ouderschapsregeling voor Damián. Dat is nodig, omdat Rafael recent van Hamburg naar Spanje is verhuisd. De jongen zou vooral in Hamburg blijven wonen, omdat hij daar op school zit en vriendjes heeft.