'Stalker' Steve Tielens reageert: "Hij heeft van mij geprofiteerd"

Facebook
Gisteren raakte bekend dat Steve Tielens een klacht heeft ingediend tegen een van zijn fans wegens stalking. "De man is ziekelijk verliefd op mij en heeft zelfs Monique al aangevallen", klonk het. De man zelf heeft echter een andere kijk op de zaak. "Hij hield mij aan het lijntje en zei dat hij zijn vrouw zou verlaten voor mij", vertelt hij in TV Familie.

De 'stalker' in kwestie is een zekere Mike Vandevelde uit Torhout. Dat hij een grote fan is/was van Steve, daar komt hij vol voor uit. En ook dat hij stapelverliefd werd op de zanger, ontkent hij niet. "Maar daar heeft hij schaamteloos misbruik van gemaak", benadrukt hij.

"Ik dacht dat het wederzijds was. Hij was zó lief voor me, kuste me vol op de mond, en stuurde berichtjes waarin hij beweerde dat hij zijn vrouw voor mij zou verlaten en dat we samen op reis zouden gaan", vertelt Mike in TV Familie. Het weekblad publiceert ook een heleboel berichtjes die inderdaad een redelijk hechte relatie tussen de twee aantonen. Al kan de echtheid daarvan niet bevestigd worden, natuurlijk.

Geld aftroggelen
Volgens Mike was het Steve om het geld te doen. "Vaak zat ik meer dan zes uur per dag in de auto, gewoon om Steve te helpen. Ik betaalde z'n apothekersrekening, z'n telenetabonnement, ik kocht parfum voor hem en sponsorde z'n events zoals z'n nieuwjaarsreceptie. Eens 50 euro hier, 500 euro daar... Alles opgeteld heb ik Steve zeker meer dan 3.000 euro gegeven."

Toen hij de geldkraan dichtdraaide, liep het fout. "Ik begon door te krijgen dat Steve nooit iets voor mij terugdeed. Toen ik weigerde Steve nog één cent te betalen, werd hij woedend. Hij begon me uit te schelden en zette andere fans tegen me op. Hij dreigde zelfs om me zwart te maken voor de hele buitenwereld, en dat heeft hij nu ook gedaan."

"Ik liet hem te dicht komen"
Ook Steve zelf reageert in het weekblad. Dat er vriendschappelijke berichten over en weer werden gestuurd, geeft hij toe. "Dat kan ik niet ontkennen. Ik heb hem té dicht laten komen. En hij heeft mijn goede bedoelingen en gezwans verkeerd geïnterpreteerd. Zodra ik hem minder aandacht gaf, werd hij kwaad. En begon hij die verhalen te verzinnen. Over dat ik hem misbruikt heb, dat hij al mijn rekeningen betaalde. Maar geloof me: ik moet zijn geld niet, hoor. Ik verdien genoeg met mijn optredens. Mike beweert zelfs dat ik homo ben, dat ik hem kuste en mijn vrouw voor hem zou verlaten. Komaan, zeg! Ik ben getrouwd en heb kinderen. Ik ben de meest hetero man die er in Vlaanderen rondloopt."

Mike Vandevelde - Mike Vandevelde updated his cover photo. | Facebook