'Sorry Voor Alles'-bedenker Kamiel De Bruyne trapt op het hart van Kim Kay: "Als hij wist hoe het met me ging zou hij niet lachen"

Kim Kay en Kamiel De Bruyne
VRT/Instagram Kim Kay en Kamiel De Bruyne
'Sorry Voor Alles'-bedenker Kamiel De Bruyne maakte een filmpje waarin hij op een ludieke manier de vraag 'is alles nog okay met Kim Kay?' probeert te beantwoorden. Het resultaat schoot echter in het verkeerde keelgat bij de zangeres.

Kim Kay scoorde in 1998 een hit met 'Li La Li', maar verdween daarna noodgedwongen van het toneel omdat er baarmoederhalskanker werd vastgesteld. Het werd een lange strijd, waaraan ze een morfineverslaving overhield. 

De Bruyne gebruikte in zijn filmpje beelden van Kim Van Hee, zoals ze echt heet, op haar ziekenhuisbed. Hij combineerde die met grapjes en vreemde geluidjes. Daarnaast verklaarde hij ook dat Van Hee nog met die verslaving zou worstelen, terwijl dat al jaren niet meer het geval is. Zijn besluit: "Het is niet okay met Kim Kay."

"Ik ben niet bitter, maar als die man echt zou weten hoe het met me gaat, zou hij er geen grapjes over maken," verklaart Van Hee in Het Nieuwsblad. "Mijn leven is zwaar, uitzichtloos zelfs. Het gevolg van onomkeerbare complicaties van mijn ziekte en verslaving. Jammer dat hij zelfs niet de moeite deed om zich te informeren."

De Bruyne haalde het filmpje ondertussen al offline. "Ik gebruik mijn persoonlijke YouTube-kanaal om te experimenteren met video’s, dit was er een voorbeeld van," legt hij uit. "Zodra ik hoorde dat Kim hier aanstoot aan nam, heb ik de video meteen offline gehaald. Het was absoluut niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen."

VRT zal geen verdere stappen ondernemen tegen de programmamaker. "Namens VRT en Eén sluiten we ons aan bij de reactie van Kamiel. Hij heeft snel en correct gereageerd, dus voor ons is de zaak afgesloten," klinkt het. 
87 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Franky Vanbrabant

  Kim heeft het al moeilijk genoeg zonder dat die Kamiel er nog een schepje bovenop moet doen, blijkbaar wil hij populair worden door de miserie van anderen. Ik ben benieuwd of Kamiel ook zal lachen en grapjes zou maken over zichzelf moest hij hetzelfde meemaken als Kim. Lieve Kim, dat die Kamiel op je hart heeft getrapt begrijp ik maar al te goed, maar laat dat varken u niet kwetsen, jij bent tenminste een mens !!!

 • Bieke Cuyt

  Kim is er de dupe van! Denk in het vervolg 2x na voor je zoiets doet sukkel!

 • Erwin Vander Putten

  Zielig, zo omschrijf ik dat soort van “humor” hoor Kamiel. Nu al zo een last van inspiratiegebrek? Serieus? Dat beloofd...

 • van moorleghem marnic

  Gerhard wat heeft de NVA in godsnaam hier mee te maken ? En dienen Kamiel is op school geweest bij Ben Crabbe denk ik , zijn grappen trekken op niets , Kim veel sterkte gewenst in je strijd want zelf weet ik wat een morfine verslaving te weeg kan brengen

 • Peter Nols

  Als je programma's moet maken voor het niveau van een gemiddelde nva-kiezer dan kom je al gauw in zo'n perverse en tevens domme scenario's terecht.