'Simpsons'-schrijver wil gastrol voor Nederlandse Carice

Carice van Houten.
ANP Carice van Houten.
Matt Selman, schrijver en producent van 'The Simpsons', ziet een gastrol voor Carice van Houten in 'The Simpsons' wel zitten. "Carice is cool!" zegt hij tegen Sp!its over de Nederlandse actrice, die in de VS vooral bekend is om haar rol in 'Game of Thrones'.

Selman heeft ook al bedacht wie Carice kan zijn in de animatieserie over het gele gezin in Springfield: een 'vage achternicht van Milhouse', het vriendje van Bart Simpson die voluit Milhouse van Houten heet.

Carice is niet de enige Nederlandse inspiratiebron voor Selman, die met zijn gezin op vakantie in Amsterdam was. Hij ziet de familie Simpson ook nog weleens een bezoekje aan de Nederlandse hoofdstad brengen. "Amsterdam leent zich goed voor inspiratie. Er is hier veel te doen."

Van Gogh museum
Als voorbeeld geeft hij het Van Gogh museum, waar zijn kinderen een audioguide kregen met een schermpje waarop te zien was waar de stem over vertelde. "Maar denk dan dus maar niet dat ze ook maar een moment naar de schilderijen aan de muur keken. Ze zaten alleen maar naar dat schermpje te staren. Typisch voor de generatie van nu en dus ook voor de Simpson-kids."

ANP Kippa