“R. Kelly zamelt geld in om advocaat Michael Jackson te kunnen betalen”

R. Kelly wil topadvocaat Tom Mesereau inhuren.
REUTERS R. Kelly wil topadvocaat Tom Mesereau inhuren.
R. Kelly (52) bevindt zich momenteel in een penibele situatie. De zanger werd in juli gearresteerd op verdenking van mensenhandel en kinderpornografie en heeft in totaal dertien aanklachten aan zijn broek. Om zijn hachje te redden, wil R. Kelly een beroep doen op advocaat Tom Mesereau (69), die eerder al Michael Jackson voor kindermisbruik wist vrij te spreken. Maar daar heeft hij veel geld voor nodig. 

Volgens TMZ kan R. Kelly op verschillende anonieme mensen uit de entertainmentwereld rekenen om een centje bij te dragen voor zijn verdediging. Kelly wil namelijk graag advocaat Tom Mesereau inhuren, die in 2005 al Michael Jackson voor kindermisbruik wist vrij te spreken. Maar Mesereau komt met een hoog prijskaartje, en die som kan Kelly niet alleen ophoesten. Daarom doet de muzikant naar verluidt een beroep op verschillende mensen - waaronder fans en kennissen uit de muziekindustrie - om een donatie te doen. 

Van zodra de betaling in orde is, moet enkel nog Kelly’s huidige advocaat, Steven Greenberg, ontslagen worden. Die ontkent dat een samenwerking met Mesereau in de maak is en noemt het gerucht “een complete lading onzin”.  Wat er ook van zij, naar verluidt heeft Mesereau R. Kelly toch al een bezoekje gebracht in de gevangenis van Chicago om de zaak te bespreken. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lindsey Clauw

  Michael had niks verkeerd gedaan dus het ligt niet aan de advocaat.

 • Xao Ralas

  Heeft Mesereau al gezegd dat hij R Kelly gaat verdedigen als Kelly hem kan betalen? Dit zou mij verbazen. Of is het een kwestie van 'dat bedrag en dat wil ik erover nadenken'.

 • ANN LIMBOS

  Kan ik ook geld inzamelen, ik zou graag een nieuwe badkamer installeren.

 • Pim Pauwels

  Jaren leven als God in Frankrijk en miljoenen door de ramen en deuren gooien en dan nog de vieze man uithangen! En dan natuurlijk om geld bedelen! Zielig

 • Karel Tichmann

  De verdiensten van Kelly sinds 1990, zou hij waarschijnlijk minstens $150+ miljoen waard zijn geweest, na zijn jarenlange juridische problemen, staat zijn vermogen nu op een relatief magere $100.000. Om te beginnen was er de tijd dat Kelly met Aaliyah trouwde toen hij 27 was en zij 15 (jail-bate) in 1994....