'Prison Break'-ster Wentworth Miller komt uit de kast

Wentworth Miller
GETTY Wentworth Miller
Wentworth Miller, hoofdrolspeler uit de tv-serie 'Prison Break' (2005-2009), heeft in een open brief laten weten geen eregast te willen zijn van het internationale filmfestival in St. Petersburg. De 41-jarige acteur is uit de kast gekomen met de mededeling dat zijn homoseksuele geaardheid botst met de omstreden Russische antihomowetgeving. Er werd al langer gespeculeerd dat de 41-jarige hottie homo is, maar tot nog toe had de acteur dat nooit bevestigd.

Op de website van de homobelangenorganisatie GLAAD schrijft hij onder meer: "Als homoseksueel moet ik helaas weigeren. Ik maak me ernstige zorgen over de manier waarop homo's en vrouwen worden behandeld in Rusland. Het is onaanvaardbaar. Ik kan niet met een goed geweten een feestelijke gebeurtenis bijwonen terwijl deze misstanden hier plaatsvinden."

Miller meldt dat hij in de toekomst mogelijk een andere keuze kan maken "als de omstandigheden zijn verbeterd". De beslissing van Miller komt als reactie op de zwaar omstreden antihomowet. Zo keurde de Russiche regering onlangs een controversiële wet goed die 'homoseksuele propaganda' verbiedt.

'The Loft'
Wentworth Miller is volgend jaar op het grote scherm onder andere te bewonderen in de Amerikaanse versie van 'The Loft'. In het kader daarvan werd de acteur in de zomer van 2011 in New Orleans geïnterviewd door een bijzonder zenuwachtige Martin Heylen. De stuntelige beelden kan u hieronder nog eens bekijken.

GETTY