"Prince slikte pijnstillers zodat de show kon doorgaan"

anp
Popster Prince raakte beetje bij beetje verslaafd aan pijnstillers omdat hij chronisch pijn leed aan zijn heupen en weigerde het rustiger aan te doen. Dat onhulden twee bronnen dicht bij de onlangs overleden zanger tegen US Weekly. "De show moest doorgaan."

Sky Dangcil, een muzikant die samenwerkte met Prince aan musical 'Purple Rain', vertelt dat zijn opdrachtgever de pillen slikte zodat de "show kon doorgaan." En als de pijn echt te erg werd, trok hij zich even terug.

"Dan vloog hij naar zijn woning op de Turks- en Caicoseilanden, om zijn heupen te laten rusten. We konden zien dat hij er steeds meer last van kreeg. Maar hij klaagde nooit, en liet bijna niemand weten dat hij zoveel pijn had of wat hij er tegen deed. Hij stond altijd 'aan', wilde altijd doorgaan."

Geloof
De gezaghebbende Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ meldde eerder al dat de legendarische artiest percocet slikte, een pijnstiller die bestaat uit een combinatie van acetaminofen en oxycodon. Percocet staat bekend als erg verslavend. Prince nam het middel sinds hij rond 2005 last van zijn heupen begon te krijgen.

Hij had eigenlijk geopereerd moeten worden, maar volgens The Guardian weigerde hij dat vanwege zijn geloof. Prince was Jehovah's getuige, wat betekent dat hij geen bloedtransfusie mag krijgen.

Kim Berry, die jarenlang Prince's haarstyliste was, vertelt tegen US Weekly: "Hij had altijd veel pijn." Volgens haar kwamen die voort uit zijn legendarisch grote werklust, waarbij marathonsessies van dagen achtereen in de opnamestudio geen uizondering waren. "En dit combineerde hij 30 jaar lang met van geluidsboxen afspringen op hoge hakken."

Supercool
Die hoge hakken werden uiteindelijk ingeruild voor sneakers met heel hoge zolen, zegt ze. Om daar aan toe te voegen: ,"Dat hij vaak rondliep met een stok was niet alleen om er supercool uit te zien."

Prince overleed op 21 april op 57-jarige leeftijd, in een lift op zijn woon- en studiocomplex Paisley Park. De resultaten van de autopsie laten voorlopig nog op zich wachten.