'One Love Manchester': benefietconcert met Ariana Grande op 20 minuten uitverkocht

epa
Het benefietconcert dat Ariana Grande en andere popsterren zondag in Manchester zullen geven voor de slachtoffers van de aanslag in de Engelse stad, was vandaag op amper twintig minuten uitverkocht.

Enkele dagen geleden had de 23-jarige popster gezegd naar Manchester te willen terugkeren voor een benefietconcert, nadat begin vorige week bij een terreuraanslag na afloop van haar optreden in de Manchester Arena 22 mensen waren omgekomen.

Ook andere sterren zullen hun opwachting maken op het terrein van de Old Trafford cricketclub: onder andere Justin Bieber, Coldplay, Take That, Niall Horan van One Direction, Miley Cyrus, Usher, Pharrel, Kate Perry en ook al de Black Eyed Peas tekenden present.

De BBC zal het evenement, 'One Love Manchester' gedoopt, live uitzenden op radio en televisie. Het begint om 20.15 uur Belgische tijd om drie uur later te eindigen.

Er zijn ook geruchten opgedoken omtrent een mogelijke reünie van Oasis op het benefietconcert, aldus SkyNews. Noel Gallagher daagde weliswaar niet op tijdens het eerste solo-optreden van Liam dinsdag in Manchester, maar deze laatste had hem wel onverwacht gelukgewenst met zijn verjaardag.

Volgens Sky zou Noel door de organisatoren van 'One Love Manchester' zijn gevraagd met Coldplay-zanger Chris Martin de Oasis-hit "Don't Look Back in Anger" te brengen, het nummer dat een grote rol speelt bij rouwend Manchester en dat dinsdag achterwege bleef bij de benefietshow van Liam. Maar de komst van een Gallagher is nog niet bevestigd.