‘Nanny McPhee’-acteur sterft op 25-jarige leeftijd

Raphael Coleman speelde Eric Brown in de film 'Nanny McPhee'.
MGM Raphael Coleman speelde Eric Brown in de film 'Nanny McPhee'.
De 25-jarige acteur Raphaël Coleman is onverwacht overleden. Dat maakte zijn moeder Liz Jensen bekend op Twitter. Hij werd vooral bekend door zijn rol van Eric in ‘Nanny McPhee’.

Op jonge leeftijd stond Raphaël Coleman naast Emma Thompson op de set van ‘Nanny McPhee’, waarmee hij in één klap een bekend kindsterretje werd. Hij werd beloond met enkele awards en speelde nog verschillende rollen, maar uiteindelijk besloot hij zich op andere dingen te focussen.

De jongeman reisde de wereld rond, maar besloot zich vooral in te zetten als activist voor het Britse ‘Extinction Rebellion’, een organisatie die zich inzet tegen de klimaatverandering. “Raph was één van de eerste en actiefste leden. Onder de naam Iggy Fox stuurde hij de social media van de organisatie aan, en sprak hij op demonstraties, waarvoor hij altijd gearresteerd werd.”

Het was zijn moeder Liz Jensen die het nieuws bekendmaakte op Twitter. “Hij is ingestort in het midden van zijn reis en kon niet meer geholpen worden. Hij had geen gezondheidsproblemen. Laten we alles wat hij heeft bereikt in zijn korte leven vieren, en zijn nalatenschap liefhebben.” Ook zijn stiefvader plaatste een emotioneel eerbetoon aan de jongeman. “Hij stierf terwijl hij deed wat hij het liefste deed, voor het meest nobele doel ter wereld.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Marc Charles Andre VAN BELLE

  Ik bedoel het niet sarcastisch, maar is hij nu, statistisch gezien, overleden door de strijd tegen een klimaatwijziging en niet door enige klimaatwijziging zelf? Moeten we de echte risico’s niet beter in kaart brengen. Een 25 jarige sterft toch niet op een natuurlijke manier? Jammer dat ook hij het Noorden kwijt was. +je

 • Lena Pagie

  Rip

 • Norma Campomizzi

  R. I. P.

 • Aliou Mangane

  RIP

 • Samy Zaouch

  Rip