Ga naar de mobiele website
^ Top

Luv trekt er na 35 jaar de stekker uit

Het zal niemand verbazen dat de houdbaarheidsdatum van het Hollandse meidentrio Luv, dat in de prille jaren tachtig gold als kickstarter voor de hormonenhandel van pubers boven en onder de Moerdijk, zo stilaan verstreken is. Patty Brard, Marga Scheide en José Hoebee hebben dat nu ook begrepen en doeken de zaak definitief op.

De drie stoeipoezen, die model stonden voor andere prikkelmeidengroepjes als Dolly Dots, Opium en het gesjeesde B-A-B-E van Lesley-Ann Poppe en Tanja Dexters,  hadden wél internationale successen met 'You're the Greatest Lover', 'Trojan Horse' en 'U O Me Waldolala'. Dat waren nog eens tijden.

In 2006 kwamen de drie weer bij elkaar voor een gastoptreden en daarna gaf het trio nog af en toe optredens in Nederland.

Marga is nuchter over het besluit. "We hebben altijd gezegd dat als iemand er geen zin meer in heeft, we zouden stoppen. Dat moment is voor mij nu aangebroken".

Patty gaat zich volledig richten op haar solocarrière en De Diva's, een groep waar ook Tatjana Simic en Patricia Paay deel van uitmaken. Luv werkt de geplande optredens nog af, maar is niet meer te boeken.Meld een bug