"Lindsay Lohan overleefde eerste overdosis op 18 jaar"

Lindsay Lohan zit nu in de ontwenningskliniek.
getty Lindsay Lohan zit nu in de ontwenningskliniek.
Actrice Lindsay Lohan strijdt al bijna tien jaar tegen haar drank- en drugsprobleem. Ze nam haar eerste overdosis op haar 18de, dat beweert haar vader althans.

Michael Lohan deed enkele onthullingen in een exclusief interview met de New York Post. Hij beweert ook dat haar Hollywoodcarrière over is als ze haar leven niet op het rechte pad krijgt. Lindsay kwam voor het eerst in contact met drugs tijdens de opnames van 'Just My Luck' in 2005. De film draaide uit op een flop en het was haar eerste rol nadat haar vader en haar moeder zijn gescheiden, deze breuk betekende een grote klap voor de tienerster. Michael was zo kwaad toen hij over het druggebruik van zijn dochter hoorde dat hij bereid was de assistente die haar de drugs had gegeven neer te schieten.

Hij was al met een wapen op weg naar de assistente, maar toen verongelukte hij met de auto en werd hij gearresteerd omdat hij onder invloed reed, toen moest hij een jaar in de gevangenis doorbrengen. "Achteraf besefte ik pas hoe dom ik was geweest. Ik was wel kwaad, maar nooit van plan de man echt neer te schieten." Lindsay zelf zegt dat ze nog maar vier of vijf keer cocaïne heeft gebruikt, maar het is duidelijk dat ze verslaafd is. Nu is de actrice op bevel van de rechter voor de vijfde keer in rehab opgenomen.

Volgens Michael is zijn dochter verslaafd aan cocaine, pijnstillers en alcohol. Ze zou ook niet zonder Adderall kunnen, dit is een medicijn tegen aandachtstoornissen. "Als ze zich nu niet herpakt, dan is haar carrière voorbij. Er zullen geen tweede of derde kansen meer gegeven worden. Ze moet nu wel nuchter blijven." Michael is zelf ooit verslaafd geweest en werkt nu als begeleider in een ontwenningskliniek.