"Kids Tom Cruise gebrainwasht door Scientology"

Getty Images
Katie Holmes mag dan wel het volledige hoederecht over dochter Suri gevraagd én gekregen hebben, dat wil niet zeggen dat Tom Cruise zijn zesjarige verwende prinsesje nooit meer zal zien. De acteur heeft bezoekrecht en die zal hij binnenkort opeisen. Maar Katie wordt gewaarschuwd voor 'schone schijn': een ex-lid van Scientology verklaart dat de adoptiekinderen van Tom Cruise al gebrainwashed werden door de sekte, en dat hij hetzelfde plant voor Suri. Precies wat Katie wilde vermijden dus.

"Tom zal Suri heel binnenkort zien. Ik weet niet wanneer, en als ik het wel wist kon ik het toch niet zeggen, maar het is heel binnenkort", aldus Toms advocaat Bert Fields. 

"Tom houdt heel veel van zijn dochter, net als van zijn twee andere kinderen. Hij is een echte gezinsman en hij zou alles doen voor zijn kinderen. Ze zijn het centrum van zijn wereld. Hij is nog steeds erg verdrietig en ondersteboven van de scheiding", benadrukt de advocaat.

Alles voor Suri
Begin deze week raakte bekend dat het ex-koppel in de recordtijd van twee weken een akkoord heeft bereikt over de scheiding. "Alles in het belang van Suri", klonk het toen.

Veel is er over de regeling niet bekend, behalve dat Katie het volledige hoederecht heeft over de zesjarige dochter. Vooral Toms relatie met Scientology zou daar voor iets tussen zitten, al ontkent het Cruisekamp dat ten stelligste: "Katie bespeelt de media", zo klonk het in een zeldzaam verwijt aan het adres van de actrice.

Perceptie
Maar Tom en Scientology hebben de perceptie (niet onterecht tegen). Algemeen wordt aangenomen dat Katie terecht vreest voor de invloed van de sekte op het leven van Suri, die naar kampen zou gestuurd worden.

Een gevaar dat nog niet van de baan zou zijn. Marty Rathburn, 27 jaar lang lid tot zijn vertrek in 2004, zegt getuige geweest te zijn van het feit dat Scientology de twee kinderen van Tom Cruise en Nicole Kidman heeft gebrainwashed en heeft opgezet tegen hun moeder.

photo_news
photo_news

De kinderen Isabella en Connor waren 9 en 6 jaar oud toen Nicole en Tom scheidden. "Ze werden geïndoctrineerd, en ze brachten verslag uit van hun vooruitgang aan Tom terwijl ik erbij stond. Er werd hen geleerd dat hun moeder niet te vertrouwen was en dat ze niet naar haar moesten gaan met problemen."

Die echtscheidingsstrijd duurde 6 maanden en Nicole delfde het onderspit. Ze wordt zelden gezien met haar adoptiekinderen en spreekt er ook nooit over. Isabella (19) verklaarde eerder wel dat ze veel van haar moeder houdt, dat ze haar fantastisch vindt en dat ze elkaar soms spreken.

Toms plannen voor Suri
In het (redelijk onbetrouwbare) roddelblad Star claimt een 'insider' dat Tom zijn Scientologydromen voor zijn jongste dochter nog niet heeft opgegeven. De initiële shock van de onverwachte scheiding sloeg om in woede toen bleek hoe nauwgezet Katie alles gepland had, al weken, misschien wel maanden op voorhand.

"De scheiding is oplichterij. Tom zal er alles aan doen om dit te winnen, net als in zijn vorige scheidingen, en hij wil alles inzetten: de huizen, de vliegtuigen en de 250 miljoen die hij waard is. Alles om Suri te krijgen."

Een week voor de scheiding zou Tom zijn dochter hebben meegenomen naar Scientology, en daar begonnen zijn met de 'inwijding'. "De initiatie-ondervraging is erg heftig, en Katie zag gewoon een verschil in haar dochter", stond te lezen in Us Magazine.

Verboden
Katie heeft zich proberen indekken tegen Scientology: "Het is Suri verboden mee te gaan naar feestjes die een link hebben met de sekte, ze mag geen enkele 'kerk' bezoeken." Katie, vroeger katholiek, heeft zich samen met haar dochter ook terug aangesloten bij een katholieke kerk. Al is het nog maar de vraag of dat zoveel beter is.

Ontkenning
De advocaat van Cruise is niet opgezet met de beschuldigingen en ontkent weinig verrassend in alle toonaarden dat Suri al aan de indoctrinatie was begonnen. Ook het brainwashen van de andere kinderen wordt tegengesproken.

"Typische, valse beschuldigingen van  een verbitterd ex-lid dat zijn kans schoon ziet om in de aandacht te komen en Toms imago te beschadigen." Niet bepaald een moeilijke taak, maar tegelijk wel erg waarschijnlijk.
    
De waarheid zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar iets zegt ons dat dit verhaaltje nog niet voorbij is...

Connor, de adoptiezoon van Tom Cruise en Nicole Kidman.
Photo News Connor, de adoptiezoon van Tom Cruise en Nicole Kidman.
Tom en Suri samen.
Photo News Tom en Suri samen.
Isabella, dochter van Tom en Nicole.
Photo News Isabella, dochter van Tom en Nicole.