"John Lennon sloeg zijn zoon Julian"

John Lennon met zoon Julian.
Kos John Lennon met zoon Julian.
Een notitie van Dorothy Jarlett, de huishoudhulp van John Lennon toen zijn huwelijk met zijn eerste vrouw Cynthia Powell aan het afbrokkelen was, is opgedoken sinds de vrouw vorig jaar overleed. Daarin stelt ze dat haar werkgever geweld gebruikte op zijn zoon Julian, die in 1963 is geboren.

In het document van vijf pagina's, dat de vrouw in 1968 schreef, stelt Jarlett dat Lennon "te streng" was met zijn zoon en dat dit vaak tot klinkende ruzies leidde.

"Toen meneer Lennon thuis was, waren er vaak ruzies tijdens het eten. John leek te streng met Julian en had kritiek op zijn gedrag aan tafel".

"Julian, die toen een heel gevoelig kind was, werd dan boos en mevrouw Lennon begon dan te ruziën met meneer Lennon. Het waren ruzies over de opvoeding van Julian. Meneer Lennon zei dat mevrouw Lennon te zacht was met hun zoon. Ik denk dat hij te weinig bij zijn zoon was, gezien zijn beroep, om te weten hoe hij met het kind moest omgaan".

Op het eind van het document staat een regel die de vrouw heeft geschrapt: "Het resultaat was dat hij hem vaak een klap gaf".

Het document werd geschreven voor de echtscheidingsadvocaten van John Lennon toen die een scheiding wilde van Cynthia opdat hij zou kunnen trouwen met zijn minnares, Yoko Ono. Het daaropvolgende jaar trouwde hij met Yoko Ono, met wie hij later zoon Sean kreeg.

Het document wordt volgende maand geveild, verwacht wordt dat het minstens 7.000 euro zal opbrengen.