Jim Carrey niet schuldig aan dood van zijn ex-vriendin, zaak geseponeerd

Jim Carrey
EPA Jim Carrey
Jim Carrey hoeft dit voorjaar niet in de rechtbank te verschijnen om zich te verdedigen in de zaak rondom de zelfmoord van zijn voormalige vriendin Cathriona White in 2015. Mark Burton, echtgenoot van White, en haar moeder Brigid Sweetman hadden de acteur aangeklaagd en achtten hem schuldig aan haar dood. De zaak is geseponeerd. White stierf door een overdosis aan medicijnen. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Jim klaagde op zijn beurt Burton en Sweetman aan, omdat hij vond dat ze er een slag uit probeerden te slaan. Ook beweerde hij dat White hem voor haar dood afperste, door te dreigen naar de pers te stappen met valse beschuldigingen over het verspreiden van seksueel overdraagbare aandoeningen. White's man en moeder claimden dat het Jim was die haar de medicijnen gaf, die Cathriona uiteindelijk fataal werden en ze er mentaal aan onderdoor ging vanwege het oplopen van soa's, die Jim aan haar 'gegeven' zou hebben.

Nu is gebleken dat er gerommeld is met de testresultaten. White zou vrij zijn geweest van soa's voordat ze Carrey ontmoette, maar die test bleek namaak te zijn. Een woordvoerder van Carrey zei dat 'de acteur er naar uit kijkt om verder te gaan met zijn leven'. De advocaat van Burton en Sweetman wilde geen commentaar geven.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steven Verhaegen

    Goed. En nu trg films maken. Want er zijn geen goede filmacteurs meer in de comedy sector. Ale toch niet zoals jim kan acteren.

  • chantal bruyneel

    Da was toch van het begin af duidelijk dat die 2 geld,veel geld,geroken hadden??? Helaas.... pindakaas