"Jennifer Lopez aangeklaagd om show in Marokko"

Jennifer Lopez
ANP Jennifer Lopez
Jennifer Lopez heeft een rechtszaak aan haar broek hangen vanwege een concert dat werd uitgezonden op de Marokkaanse televisie. Volgens de Marokkaanse aanklagers heeft de zangeres met haar concert van vorige week voor onrust gezorgd, schrijft TMZ.

Net als in haar anders shows droeg Jennifer blote kleding en danste ze op een sensuele manier. Volgens een Marokkaanse opleidingsgroep overschreed ze hiermee een duidelijke grens. Met haar optreden zou ze de openbare orde hebben verstoord en de eer van vrouwen hebben aangetast.

De groep mensen die de show van Jennifer te ver vond gaan, heeft zowel Jennifer als de concertorganisator aangeklaagd. TMZ schrijft dat J.Lo als ze schuldig wordt bevonden, wat volgens de website zeer onwaarschijnlijk is, een gevangenisstraf kan krijgen van een maand die kan oplopen tot twee jaar.

Politiek

Eerder lag de Marokkaanse minister van Communicatie Mustapha Al-Khalfi al onder vuur vanwege de show. Hij zou toestemming hebben gegeven om de show uit te zenden. De Marokkaanse politiek zit dusdanig met de show in de maag dat meerdere politici hebben gevraagd om het ontslag van de minister. Mustapha Al-Khalfi liet eerder weten dat hij stappen zou ondernemen tegen de televisiezender, hij zou namelijk niet op de hoogte zijn geweest van de blote outfits van Jennifer.

Jennifer heeft overigens al eerder in Marokko opgetreden. Destijds kreeg zij hier geen problemen mee, maar deze shows werden dan ook niet uitgezonden op televisie.