“Ik vond z’n vingertopje terug bij de bar”: landgoedbeheerder Depp getuigt op zevende procesdag over bloederige ruzie

Johnny Depp komt aan op de zevende procesdag in Londen
AFP Johnny Depp komt aan op de zevende procesdag in Londen
Johnny Depp (57) heeft woensdag tijdens z’n rechtszaak tegen The Sun foto’s getoond van een vernielde keuken in een huis in Australië waar hij en zijn ex-echtgenote Amber Heard (34) woonden. Volgens de acteur is de ravage op de foto’s het gevolg van een uitbarsting van Heard. Ze zou een wodkafles naar Depp hebben gegooid, waarbij hij het topje van een vinger verloor. Ben King, de voormalige landgoedbeheerder van de acteur, vond het vingertopje terug bij de bar, zo getuigde hij voor de rechter. 

Ben King is woensdag de eerste getuige die plaatsneemt in de Londense rechtbank. Hij werkte als landgoedbeheerder voor Johnny Depp op drie verschillende locaties: in Londen in 2014, in Australië in 2015 en in Vancouver in 2016. Jaren geleden legde hij al eens een verklaring af, drie dagen geleden diende hij een nieuwe - uitgebreidere - versie in. “Omdat ik meer informatie wilde geven", legt King die beslissing uit. 

Als (voormalig) landgoedbeheerder was King regelmatig in het gezelschap van Depp en z'n toenmalige echtgenote Amber Heard. Hij verklaart dan ook dat hij Depp nooit heeft zien drinken, maar dat Heard “regelmatig” aan de wijn zat. Hij hield bij hoeveel er gedronken werd, zegt hij, zodat hij op tijd de voorraad kon aanvullen. “Van de twee dronk mevrouw Heard wel en meneer Depp niet. Ik opende telkens de fles wijn ‘s avonds en gaf mevrouw Heard dan een glas.”

Vingertopje

King geeft verder aan dat hij geen van beide echtelieden zich ooit agressief tegenover de andere heeft zien gedragen. “Meneer Depp was altijd hoffelijk." De schade aan de huizen heeft hij wel opgemerkt. Zo vertelt King over de avond waarop z'n werkgever het tipje van z'n vinger verloor, naar verluidt omdat Heard een wodkafles naar hem gegooid had. De keuken was toen volledig vernield, zoals te zien was op foto’s die gedeeld werden tijdens de rechtszaak. Als landgoedbeheerder was King verantwoordelijk voor de opkuis. Hij beschrijft hoe hij graffiti (waar verwezen werd naar Billy Bob Thornton) van een spiegel boende en twee lampen verving. In tegenstelling tot de geruchten vond hij geen urine op de vloer terug. Wat hij wél vond, was een stukje van Depps vinger bij de bar. “Overal was er bloed, van z'n vinger", beschrijft King. “Het meeste bloed lag bij de bar. Dan was er nog een spoor van bloedvlekken dat via de trappen naar boven liep, en nog een paar bloedvlekken in een van de slaapkamers.

(Lees verder onder de foto.)

Ook Amber Heard was opnieuw paraat op de zevende procesdag.
Photo News Ook Amber Heard was opnieuw paraat op de zevende procesdag.

Wanneer hij later met Heard terugreisde van Australië naar Los Angeles, zag hij dat ze sneeën op haar arm had. Hij vroeg haar om haar mouw naar beneden te rollen, zodat fotografen er geen foto’s van zouden kunnen maken. “Ben je ooit zo kwaad op iemand geweest dat je de controle bent verloren?”, vroeg Heard hem naar verluidt. King geeft aan dat de sneeën “in een soort diagonale hoek naar beneden zijn aangebracht." Dat komt overeen met de getuigenis van voormalige hoofd van security Jerry Judge (die ondertussen overleden is) dat hij ‘krassen’ op Heards linkerarm zag, die naar zijn mening zelf aangebracht zijn. King zegt dat hij die getuigenis van Judge niet kan bevestigen. 

Ik ben het ermee eens dat Johnny een probleem had met alcohol, maar het is niet zo dat hij een monster werd als hij gedronken had.

Kevin Murphy, landgoedbeheerder van Depp

Na de getuigenis van King is het de beurt aan Kevin Murphy, de huidige landgoedbeheerder van Depp. Hij vertelt dat Heard nooit tegen hem geklaagd heeft over haar relatie met de acteur. Ook komt een andere affaire aan bod: in 2016 kwamen Johnny en Amber onder vuur te liggen nadat ze hun hondjes Pistol en Boo hadden binnengesmokkeld in Australië. Een idee van de ‘Aquaman’-actrice, volgens Murphy. “Ik had nochtans duidelijk gemaakt dat ze de beestjes niet kon meenemen volgens de huidige wetgeving. Het papierwerk was niet in orde en de honden waren niet eerst in quarantaine geweest terwijl dat wel verplicht was. Ik confronteerde haar daarmee en toen dreigde ze ermee dat ik m’n job zou verliezen als ik geen valse getuigenis zou afleggen. Ik moest aan de Australische rechter vertellen dat het mijn schuld was dat alle paperassen niet in orde geraakt waren. Waarom ik hier niet mee naar Johnny stapte? Ik was bang dat ze m’n leven miserabel zou maken.” 

Mengen van alcohol en medicijnen

Verder vertelt Murphy dat hij Heard vaak heeft horen roepen tegen Depp, maar dat dat in de omgekeerde richting niet het geval was. “Ik ben het ermee eens dat Johnny een probleem had met alcohol, maar het is niet zo dat hij een monster werd als hij gedronken had. Ik ben daar toch nooit getuige van geweest. Ik heb hem nooit gewelddadig gezien of illegale drugs zien nemen. Heard gedroeg zich zelf heel opgejaagd wanneer ze alcohol en het medicijn Provigil combineerde. Dat laatste is een amfetamine en kreeg ze voorgeschreven door haar dokter.”

Op 16 december 2015 werd Murphy naar het penthouse van het koppel geroepen omdat Depp tekeer gegaan zou zijn in hun slaapkamer, met een kapot bed en een verwoeste kleerkast tot gevolg. “Ik zag nochtans geen sporen van geweld, zwellingen, kneuzingen of rode vlekken op het gezicht van Heard”, aldus de landgoedbeheerder. “Amber zei ook dat Johnny een pluk haar had uitgetrokken, die lag naast het bed. Maar ik zag daar geen sporen van op haar hoofd.” 

Omdat Johnny zeker wou zijn van wie de uitwerpselen waren, dacht hij er zelfs aan om een DNA-test te laten uitvoeren.

Kevin Murphy

Murphy bevestigt ook dat Amber tegen hem verteld heeft dat ze uitwerpselen op het bed had achtergelaten als wijze van grap. “Toen ik dat zei tijdens een telefoongesprek met hen noemde Heard me een f***ing leugenaar. Johnny zei daarop dat ze me zo niet mocht aanspreken omdat hij dat onrespectvol vond. Daarna zei hij dat hij dit niet meer aankon en dat hij wou scheiden. Amber begon daarop onafgebroken te roepen. Ik heb de telefoon toen neergelegd en nieuwe oproepen niet meer beantwoord. Omdat Johnny zeker wou zijn van wie de uitwerpselen waren, dacht hij er zelfs aan om een DNA-test te laten uitvoeren.”

Slachtoffer van seksueel geweld 

Tot slot komt ook Kate James getuigen, de persoonlijke assistente van Heard tussen 2012 en 2015. De vrouw is in het verleden zelf het slachtoffer van seksueel geweld geweest. “Ik heb mijn verhaal gedeeld met Amber. Ik was dan ook in shock toen ik hoorde dat ze stukken uit mijn getuigenis overgenomen heeft en daar zelf een verhaal rond gebouwd heeft dat in haar voordeel speelde. Dit was afgrijselijk.” Verder vertelt de vrouw ook dat Amber grote hoeveelheden wijn dronk en dat ze ‘s nachts regelmatig beledigende berichten van haar kreeg.

Het verhoor van Winona Ryder, ex-verloofde van Depp, is verplaatst naar donderdag. Aanvankelijk zou ze woensdag getuigen via een videoverbinding vanuit de Verenigde Staten. Maar omdat de verhoren woensdag zijn uitgelopen is de ondervraging van Ryder een dag opgeschoven. De 48-jarige actrice heeft de afgelopen tijd in de media louter lovende woorden over haar ex gesproken. Verwacht wordt dan ook dat ze donderdag in het voordeel van Depp zal getuigen. De afgelopen dagen legden meerdere betrokkenen ook al een verklaring in het voordeel van Depp af. Hij heeft die nodig om de rechtbank ervan te overtuigen dat hij niet gewelddadig is.

Lees ook: 

Voor wie niet meer kan volgen: de meest waanzinnige uitspraken en gebeurtenissen van het Johnny Depp-proces op een rijtje (+)

Styliste noemt verwondingen van Amber Heard leugens: “Ze had helemaal geen blauw oog”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.