"Ik ben niet bang van mijn leeftijd. Het kind in mij blijft"

TANJA DEXTERS STAAT STIL BIJ HAAR 40STE VERJAARDAG

Photo News
Een groot feest wilde ze niet. Daarvoor waren er het voorbije jaar net iets te veel dompers op de feestvreugde. Maar stilstaan bij haar leeftijd wilde ze wel. Tanja Dexters werd gisteren 40 en leidde ons - glaasje in de hand - langsheen de voorbije en de volgende vier decennia. "In de spiegel zie ik een jonge vrouw, maar ik besef elke dag dat mijn organen ook al 40 zijn. Mijn grootste angst is om een hartaanval te krijgen."

Over schoonheid
"Dat is erg belangrijk voor me. Altijd al geweest. Ik ben een ijdele vrouw en zie er graag goed uit. Ik weet dat de leeftijd stilaan zijn intrede gaat doen, maar daar ben ik niet bang voor. Een mens mag zijn leeftijd voelen en dat mag je ook zien. Ik hou van naturel. Het enige waar ik van gruw is er moe of afgeleefd uitzien. Daarom verzorg ik me ook goed en ga ik wel eens een stapje verder in het schoonheidssalon. (lacht) Maar 40 of 50 of 60: ik wil liever niet onder het mes. Ik krijg nu nog regelmatig te horen dat ik er helemaal geen 40 uitzie. Ik zit dus nog even safe."

Over volwassen worden
"Mijn échte besef van volwassenheid en verantwoordelijkheid is er eigenlijk al twee jaar geleden gekomen. Toen voelde ik: 'Nu wil ik een job, een echte. En zekerheid.' Voor mezelf en voor mijn dochter. Die is er nu met mijn kledinglijn Dexters. Maar op andere vlakken hoeft het niet zo streng. Het kind in mij wil ik blijven houden. Ik wil geen oude bomma zijn. Een beetje onbezonnen zijn mag, zolang het niemand kwetst. Het is niet omdat ik 40 word dat ik plots met een andere visie of mentaliteit door het leven ga. Pluk de dag. Op liefde staat geen leeftijd. Op geluk staat geen leeftijd. Ik vind alleen dat ik wijzer word en daar kan ik niets aan doen. (lacht)"

Over de liefde
"Mijn vertrouwen in de mannen is nog altijd geschaad. Miguel was de man van mijn leven en ik zie hem nog altijd doodgraag, maar er is intussen te veel gebeurd. Met Ignazio bouw ik voorzichtig aan iets nieuws. We zijn niet uit elkaar, maar zien elkaar door onze drukke agenda's wat minder. Dat is niet slecht. Het geeft ons de tijd om af te tasten en te ontdekken waar dit naartoe gaat. Misschien is dat wel de beste relatie voor me nu, want ik ben graag bij een man. Maar de breuk met Miguel blijft nazinderen. Gedumpt worden voor een andere vrouw - met wie hij zes jaar geleden ook al iets had - deed heel veel pijn. Ik hoop dat ik ooit weer kan liefhebben en vertrouwen zoals ik dat bij Miguel kon. Dat is mijn grootste wens."

Over haar gezondheid
"Het kan gek klinken, maar ik ben écht bang om een hartaanval te krijgen. Mijn vader had er één op zijn 52ste en Miguel kreeg bijna een hartfalen op zijn 39ste. Dat houdt me bezig. Ik heb nooit drugs gedaan maar drink graag eens een glaasje, en ik heb al sinds mijn 27ste een veel te hoge cholesterol. Dat het vanaf nu gewoon kan gebeuren is mijn grootste angst. Ik probeer mijn levenswijze bij te stellen, maar écht lukken doet dat niet. Zo drink ik bijna nooit water. 's Ochtends drink ik vers fruitsap en twee cappuccino's.'s Middags cola en dan volgen soms ook de eerste wijntjes. Bovendien eet ik ook niet makkelijk salades. Ik probeer wel te sporten, maar niet echt intensief. Ik ben blij dat ik nooit drugs heb gedaan, maar besef heel goed dat mijn organen intussen 40 zijn."

Over feestvieren
"Die 40 doet me niks. Meer zelfs, ik voel een zekere fierheid om te zeggen dat ik 40 ben. Al is dat vooral omdat mensen dan antwoorden dat ik er nog niet zo oud uitzie. (lacht) Mentaal deert het me ook niet. Ik denk dat dat eerder bij 50 zal zijn. Dan ben je ook halfdood, echt halverwege. (lacht) Maar nu ben ik eigenlijk niet in de mood om te vieren. Daarvoor zijn er het voorbije jaar te veel pijnlijke dingen gebeurd. Ik heb altijd heel uitbundig mijn verjaardag gevierd, maar vorig jaar voelde ik voor het eerst dat er een haar in de boter zat metMiguel. Dit jaar wilde ik helemaal geen feest, maar mijn vrienden wilden absoluut naar La Botte in Genk. Als ik straks toost, zal dat als gelukkige vrouw zijn. Ik heb nog vaak ups en downs, maar heb weer goesting in het leven. De vlam brandt terug. Ik zit nog niet op het gelukkige eilandje waar ik vroeger vertoefde, maar voel wel dat ik op weg ben. Cheers!"

Photo News