"Ik ben dit strontland zo beu": Michel van den Brande reageert op zijn veroordeling

Michel Van den Brande
James Arthur Michel Van den Brande
Dinsdag raakte bekend dat stellingenmagnaat en reality-figuur Michel van de Brande vanwege onverantwoord rijgedrag werd veroordeeld tot drie maanden rijverbod en een boete van 300 euro. De reactie die hij op zijn Facebook plaatste is er niet naast. 

'The Sky is the Limit'-ster Michel van den Brande werd geflitst toen hij op de expressweg richting Knokke met zijn BMW X6 144 kilometer per uur reed op een plaats waar hij negentig mocht. Omdat hij in het verleden al vaker was geflitst met zware overtredingen was de rechter niet mals voor de stellingenbouwer. Hij werd (ook in beroep) veroordeeld tot drie maanden rijverbod en een boete van 300 euro.

Maar wie laatst lacht, best lacht

Michel van den Brande

Michel van den Brande reageerde op Facebook en houdt zich daar helemaal niet in.  "Ik ben veroordeeld omdat ik zeven keer te snel heb gereden in een tijdspanne van achttien jaar. De eerste overtreding waarover ze spreken dateert al van 2001 en nu durven de rechters beweren dat ik een recidivist ben? Dan gaan ze nog veel vinden hoor! Ik ben dit strontland echt beu, op politiek vlak worden we uitgemolken en nu doen de rechters er nog een schepje bij. Ik heb mijn rijbewijs 39 jaar en heb nooit een ongeluk ondanks dat ik per jaar tussen de 60 en 80 duizend kilometer rijd. Bedankt aan alle rechters", eindigt hij cynisch. "Maar wie laatst lacht, best lacht."
461 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Haex

  Hij reed geen 144 km/u maar 154 km/u. Klein verschil.

 • Anne Geerts

  Wetten zijn er voor iedereen!

 • GERARD DE PELECIJN

  Zelfs als u eenzaam op de weg bent, wordt u geflitst!

 • Danny Duyvejonck

  nog iets gehoord van die gasten die de snelweg blokkeren?

 • Jozef Van Buynderen

  Wat een onzin, in welk land denkt hij weg te komen met zo'n verkeersovertredingen? En waarom zou je hier wegtrekken, je hebt hier meer kansen dan in 95% van alle landen in de wereld. We hebben het hier goed en velen beseffen dit nog steeds niet.