"Hartverscheurend, echt waar": Gilles De Coster verbolgen over wat hij zag in Russische nachtclub

Instagram
Gilles De Coster is opnieuw in België nadat hij naar het Russische Sochi afzakte om de Rode Duivels aan het werk te zien tegen Panama op het WK voetbal. De presentator van 'De Mol' genoot van de sfeer, maar werd nadien met zijn voeten op de grond gezet toen hij zag wat er in een nachtclub gebeurde.

Gilles trok na de 3 - 0 winst van België naar de bekendste nachtclub van Sochi en wat haar daar zag, vond hij hartverscheurend, vertelt hij op Twitter. "Terug uit Sochi. Fijne, hulpvaardige mensen. Prima organisatie en iedereen doet heel hard zijn best voor de voetbalfans. Onvergetelijke ervaring. Maar helaas ook dit. Na de match, in de bekendste nachtclub van Sochi, zie ik twee mannen hand in hand lopen. Security ziet het ook en grijpt in: twee stoere paramilitaire kleerkastjes staan meteen op, pakken die twee gasten aan de arm, sleuren ze naar de uitgang en zetten ze buiten. Gewoon. Met een blik van 'ge weet goed genoeg waarom'", schrijft Gilles. "Erger nog dan het feit op zich was de blik in de ogen van die twee jongens. Een soort aanvaarding. Berusting in een verknalde avond. Met een blik van 'we zullen dan maar thuis gaan dansen zeker'. Hartverscheurend, echt waar. 🏳️‍🌈 #LoveIsLove #FifaWorldCup2018".

Gilles De Coster trok naar Rusland om de Rode Duivels aan het werk te zien.
Photo News Gilles De Coster trok naar Rusland om de Rode Duivels aan het werk te zien.

Aan mijn voorbereiding zal het alvast niet gelegen hebben 🇧🇪 #RedTogether

Een foto die is geplaatst door null (@gdcoster) op
132 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  komt in Brussel loopt daar hand zal ook problemen hebben Dus Als toerist hou aan regels van land Kijk eens hier denk dat Alle grote steden no zone hebben!!

 • Patrick Rutten

  Ik heb homo's en lesbiennes in mijn vriendenkring, niks mis mee. Maar we moeten eens ophouden met dat betweterig opgestoken vingertje altijd. Laat de Russen in hun land leven zoals zij dat willen, staat het je niet aan dan kan je er ook gewoon weg blijven. En als gdecoster interessant wil doen kan hij beter twitteren tegen de islamisering van ons land, anders komt er een dag dat ze homo's hier weer van het hoogste gebouw gaan gooien...

 • Chris Devlaeminck

  Die Russische homo’s weten maar al te goed dat als ze in Rusland kussen of hand in hand lopen in een nachtclub ze de deur worden gewezen. Het zou zo niet mogen zijn maar de realiteit in Rusland is nu eenmaal niet zoals hier.

 • Bernaerts Diane

  Jan Van Leive: "pas je aan"? Dus Russische homo's moeten hun geaardheid maar veranderen of in elk geval verstoppen om "aangepast" te zijn aan de enggeestigheid en intolerantie van hun bekrompen medeburgers? Zou je dit ook zeggen als het over een moslimland ging waar homosexualiteit niet op prijs gesteld wordt?

 • Vladimir De Leeuw

  @Pietje Huysentryut, wij zijn hier niet verplicht om holebi's te aanvaarden, we mogen ze alleen niet discrimineren. Gedachten zijn nog altijd vrij, enkel de "vrije meningsuiting" wordt ingeperkt en bijgevolg met voeten getreden. Zo vrij zijn we hier dus ook niet, zeker niet als je vergelijkt met Rusland.