'Handige Harry' Mark Zuckerberg bouwt speciale uitvinding voor echtgenote: "De beste manier om mijn liefde te uiten”

Mark Zuckerberg, zijn vrouw Priscilla en hun twee kinderen.
AP Mark Zuckerberg, zijn vrouw Priscilla en hun twee kinderen.
Mark Zuckerberg (34) heeft dé perfecte oplossing gevonden om zijn vrouw Priscilla Chan (34) een welverdiende nachtrust te gunnen: de ‘Sleep Box’. Die bouwde hij eigenhandig, zo laat hij weten op - hoe kan het ook anders - Facebook.

“Het is zwaar om een moeder te zijn", schrijft Zuckerberg op zijn Facebook-account. “Sinds we kinderen hebben, heeft Priscilla het moeilijk om een nacht door te slapen. Ze wordt wakker en kijkt op haar gsm hoe laat het is, zodat ze weet of de kinderen binnenkort wakker zullen worden, maar dan raakt ze gestresseerd omdat ze weet hoe laat het is en valt ze niet meer opnieuw in slaap. Dus bouwde ik de ‘Sleep Box’ voor haar.”

Het doosje staat op het nachtkastje van Priscilla. Tussen 6 en 7 uur ‘s morgens schijnt een zacht lichtje vanonder de doos, “zichtbaar genoeg zodat ze weet dat een van ons kan opstaan om de kinderen te halen wanneer ze het ziet, maar ook licht genoeg zodat ze niet wakker wordt als ze nog slaapt.” Op de doos is het uur niet te zien, zodat Priscilla zonder stress opnieuw in slaap kan vallen als ze toch te vroeg wakker wordt. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zuckerberg is erg tevreden met zijn uitvinding. “Als een ingenieur is het bouwen van een apparaat dat mijn partner helpt om beter te slapen, een van beste manieren die ik kan bedenken om mijn liefde en dankbaarheid te uiten”, schrijft hij. “Een hoop vrienden hebben me al verteld dat ze ook zoiets willen, dus daarom deel ik het hier. Dan kan een ondernemer er iets mee doen en ook ‘Sleep boxes’ bouwen.”

De oprichter van Facebook en zijn vrouw hebben twee dochters: Maxima (3) en August (1,5).
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gorik Bettens

    Dus, eigenlijk, gewoon een slaapwekkertje zoals diegenen die voor kinderen al jaren bestaat?

  • Daan Pieters

    clickbait van Marc? Sowieso helemaal niets nieuws

  • Patrick Voet

    Philips hue doet dit al jaren.