‘Game Of Thrones’-ster Kit Harington is trots op zijn beslissing om naar rehab te gaan

‘Game of Thrones’-acteur Kit Harington (32) heeft zichzelf bijna een maand geleden laten opnemen in een luxueus afkickcentrum voor stress en alcoholverslaving, omdat hij het zo moeilijk heeft met het einde van de reeks. Naar eigen zeggen is hij trots op zijn beslissing. 

Kit Harington, die acht jaar lang het hoofdpersonage Jon Snow speelde in ‘Game of Thrones’, zit in het luxueuze centrum Privé-Swiss in Connecticut, dat meer dan 120.000 dollar per maand kost (zo'n 107.487 euro). Daar krijgt hij psychologische coaching, gedragstherapie en doet hij veel aan meditatie. Die aanpak moet stress tegengaan en hem leren omgaan met negatieve emoties. 

Een vriend van Harington vertelde aan Page Six dat de acteur het moeilijk had met het einde van ‘Game Of Thrones’: “Hij besefte: ‘Dit is het. Dit is het einde.’ Het was iets waar ze allemaal al zo lang zo hard aan gewerkt hadden. Hij dacht echt: ‘Wat nu?’. Hij zit voornamelijk in het centrum voor stress en uitputting, maar ook voor alcohol. Zijn vrouw Rose (Leslie, die hij leerde kennen op de set van ‘Game of Thrones’, red.) is extreem behulpzaam. Iedereen die dicht bij hem staat, wil dat hij rust krijgt. Op dit moment heeft hij enkel rust en stilte nodig.”

Een woordvoerder van de acteur verwoordde het zo: “Kit heeft besloten om deze pauze in zijn schema te gebruiken om tijd door te brengen in een wellnesscentrum om aan enkele persoonlijke problemen te werken.”

Volgens bronnen is Kit trots op zijn beslissing om naar de rehab te gaan. “Hij hoopt dat hij op deze manier een inspiratiebron kan zijn voor andere mensen met zulke problemen, en de drempel om hulp te zoeken zo wat lager kan maken. Als hij hier iemand mee kan helpen, is dat fantastisch. Hij voelt er geen schaamte over.” 

Therapie

Harington heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het moeilijk had met het einde van ‘Game of Thrones’, de serie waar hij zo lang aan gewerkt had. Zo vertelde hij in de talkshow ‘Late Show with Jimmy Fallon’ over een van zijn laatste scènes: “Ik was erg geschokt en verrast door sommige gebeurtenissen, en dan huilde ik tranen met tuiten. Ik huilde.” Hij gaf ook toe dat hij al eerder door de reeks in therapie ging: toen zijn personage vermoord werd en later opnieuw tot leven gebracht werd. “Wanneer je de cliffhanger van een tv-show wordt, en een tv-show die nog nooit zo populair geweest is, dan is de focus die op jou ligt beangstigend”, vertelde hij toen. “Op dat moment begon ik met therapie, begon ik met mensen te praten. Ik voelde me erg onveilig en ik praatte met niemand.”

Ondertussen lijkt het wel aan de beterhand te gaan met de acteur. Harington mag af en toe het centrum verlaten voor uitstapjes in de buurt, en volgens inwoners ziet de acteur er niet slecht uit. “Kit ziet er erg goed uit en het lijkt erop alsof hij erg gefocust is op zijn gezondheid en zijn welzijn”, vertelt een inwoner. “Ik heb hem al een paar keer in onze gemeenschap gezien. Ik denk dat het geweldig is dat hij tijd neemt om voor zichzelf te zorgen - meer mensen zouden dat moeten doen.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Victor Munster

  Al de mensen die dromen om rijk of bekend te worden, zouden zich eerst eens moeten afvragen; "heb ik het wel in mij om met al die stress en verantwoordelijkheid om te gaan". Rijke of bekende personen verwerken dagelijks twintig keer meer stress dan de doorsnee mens en hebben meestal ook een entourage die van hen afhankelijk zijn voor hun inkomen. En je privacy kun je op je buik schrijven; om nog maar te zwijgen van de stalkers, zwendelaars en bedelaars (met de eigen familie op kop).

 • Maarten Ruysse

  Ik ben ook naar de drank beginnen grijpen na dat ik het laatste seizoen zag. De schrijvers mogen zich schamen.

 • Frank Abbeloos

  Heads up Lord Commander!!!

 • Wouter van Ginkel

  Dat zou ik ook hebben als het einde van zo'n geweldige serie bagger afloopt na al het harde werken van de cast en crew (op de schrijvers na dan...)