"Fuck Hollywood: ik ben 43 en ik ben al te oud om de vrouw van een 57-jarige man te spelen"

Jamie Denbo heeft als actrice de nodige strepen verdiend. Zo speelde ze al mee in 'Yes Man', 'Spy' en 'Ghostbusters' en is ze ook te zien in de tv-reeks 'Orange Is The New Black'. Dat net zij nu vanwege haar leeftijd bij het oud huisvuil geschoven wordt, is bij haar in het verkeerde keelgat geschoten. Op Twitter liet de Amerikaanse haar frustraties de vrije loop.

"Ik kreeg net te horen dat ik als 43-jarige te oud ben om de vrouw van een 57-jarige man te spelen", klonk het. "De personages hebben dan nog een 18-jarige dochter. Ik ben dus te oud om de mama van een 18-jarige te zijn. De echte vrouw van die acteur is zelf zeker 50 jaar, maar deze onnozelaar wil op tv dus getrouwd zijn met een 38-jarige. Dit is een eerste huwelijk trouwens, niet iemand die hertrouwd is. Dan zou het nog een beetje logisch zijn. Fuck Hollywood. Oude blanke ventjes, geniet van jullie laatste kunstjes. We hebben het helemaal gehad met jullie."

Haar fans op sociale media wilden uiteraard weten om wie het ging. "Ik zou zijn identiteit graag bekendmaken, maar ik wil zijn reputatie niet kapotmaken", luidde het antwoord. "Hij is een lievelingetje in Amerika."

"Zo'n commotie niet verwacht"
Omdat de discussie bleef aanslepen, luchtte Denbo ook op Facebook nog eens haar hart. "Ik had niet verwacht dat er zo'n commotie rond zou komen", klinkt het daar. "Ik had er met opzet geen langer stuk over geschreven omdat ik mezelf als actrice niet helemaal wil verbranden."

"Om eerlijk te zijn, raakte het vooral mijn trots. Als ik naar mezelf kijk, beschouw ik me niet 'oud'. Het pikte. Vergelijk het met de jongen op school waar je smoorverliefd op bent (diegene met de acné en een beetje babyvet) en die dan tegen jouw vrienden zegt dat je eigenlijk lelijk bent. Er zijn in deze tijden ook veel belangrijkere dingen om je over op te winden dan dat seksisme in Hollywood."

"Kom nu maar met spectaculaire actrice op de proppen"
"Ik was echt van mijn melk door die casting en dat komt omdat ik zelf nooit kijk naar bagger waar een oude man een veel jongere vrouw neukt. Ik kijk naar 'Orange is the New Black', 'You're the Worst', 'Difficult People', 'Game of Thrones',... Daar spelen fantastische vrouwen in mee, van verschillende leeftijden en huidskleur. Stuk voor stuk zijn ze briljant, complex en interessant."

"Tot slot wil ik nog een tip meegeven aan de regisseurs. Zorg er nu maar voor dat je met een spectaculaire actrice op de proppen komt, want vergis je niet: ze zal als dertiger verdomd hard moeten werken om te doen alsof ze verliefd is op een 57-jarige."

Rachel Bloom
Eerder deed ook Rachel Bloom (de hoofdrolspeelster van 'Crazy Ex-Girlfriend'; nvdr) al haar beklag over de kortzichtige mentaliteit in het wereldje. "Een mooi meisje voor de hoofdrol, knappe grieten voor de bijrollen en sexy kleding: dit krijg je dus te horen als je tegenwoordig als actrice een job zoekt."