‘Fleabag’-actrice Phoebe Waller-Bridge schrijft mee aan nieuwe ‘James Bond’-film

EPA
Phoebe Waller-Bridge is door de scriptschrijvers van de 25ste ‘James Bond’-film om hulp gevraagd. De Britse scenariste, actrice en producent heeft meegeschreven aan het script van ‘No Time To Die’, onthulde ze vrijdag op BBC Radio.

In het interview vertelde de ‘Fleabag’-actrice dat ze "haar eigen sausje" eroverheen heeft gedaan en ze hoopt dat "dat het schrijfproces zal overleven". "Mijn bijdrage was vooral praktisch. Ze zeiden: 'Jij bent een schrijver, we hebben wat hulp nodig bij deze scènes. En verzin even een aantal dialogen tussen deze karakters'." Phoebe liet zich ook nog uit over de vraag of het niet eens tijd is voor een vrouwelijke Bond. "Het moet evolueren", zegt ze over een eventuele vrouwelijke 007. "Het belangrijkste is dat de film vrouwen goed behandelt. Hij moet trouw zijn aan zijn karakter.”

Waller-Bridge is pas de derde vrouw die betrokken is bij het schrijven van een Bond-film. ‘No Time To Die’ draait vanaf april in de bioscoop.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.