“Er zitten serieuze fouten in het verhaal van James Safechuck”, zegt biograaf na het zien van ‘Leaving Neverland’

Leaving Neverland: Michael Jackson wordt beschuldigd van misbruik door Wade Robson en James Safechuck.
Fotomontage HLN Leaving Neverland: Michael Jackson wordt beschuldigd van misbruik door Wade Robson en James Safechuck.
James Safechucks beweringen over Michael Jackson kloppen niet helemaal, zo beweert de Britse biograaf Mike Smallcombe. “James heeft het over misbruik in het treinstation”, legt hij uit. “Maar in 1992 was dat nog niet gebouwd.”

Er zit een fout in de tijdlijn die James Safechuck (41) voorlegt in de documentaire ‘Leaving Neverland’, aldus Smallcombe. “James beweert dat hij werd misbruikt tussen 1988 en 1992, en hij vermeldt daarbij dat het misbruik soms plaatsvond in het station van Neverland, waar bovenaan een slaapkamer was gebouwd. Maar het feit is, dat de constructie van dat station pas in 1993 is begonnen en het opende pas in ‘94, een verschil van twee jaar. In 1992 stond het er dus nog niet. Wat James zegt over het station kan dus niet kloppen.”

Safechuck is momenteel verwikkeld in een rechtszaak waarin hij stelt hij hij misbruikt werd tot 1992, toen hij 14 jaar oud was. Volgens James was het volledige themapark een cover om kinderen te kunnen misbruiken. “Er waren overal slaapkamers, echt overal”, zei hij in de documentaire. “Boven de speelhal, boven de cinema, en ook boven het treinstation.” 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rebecca Raspoet

  In het proces met Chandler had Sony nooit mogen betalen. Ze hadden de criminal trial moeten afwachten. Er waren bewijzen dat die vader hem wou oplichten. Daar zijn geluidsopnames van. In Amerika wordt een proces vaak afgekocht en dat is wat Sony deed. MJ zelf was hier razend over. Hij wou voor de strafrechter komen. Ik twijfel aan deze 2 omdat er veel dingen niet kloppen. Ik vind Brett Barnes, Culkin Macualy, Corey Feldman, Aaron Carter,... geloofwaardiger.

 • Natasja Verhoorn

  Er is niets gebeurd hoor Mady. Wade heeft meerdere keren onder ede en altijd gezworen dat er niets gebeurd is. Als je door zo iemand misbruikt zou zijn, met zoveel. Media aandacht zou je het echt niet vergeten. Hij wist opeens weer van het misbruik toen hij financieel aan de grond zat en de baan als choreograaf niet kreeg voor de MJ show One in Las Vegas. Die spullen die hij verbrand, de duurste spullen heeft hij jaren geleden al van voor een grote som geld weten te verkopen op een veiling.

 • Lucynda van der Does

  Waarom hoeven wij volgens James de muziek van Michael niet te boycotten? Omdat hij dan minder te eisen heeft in zijn recht zaak en omdat er minder geld binnenkomt bij de erven Jackson......

 • Mady Vermeulen

  " Er zal wel iets gebeurd zijn maar waarom komen ze er nu pas mee af???" Wie heeft ooit anders geweten dan dat misbruikte jongetjes pas lang na het misbruik hun mond durven opendoen? Daar zijn legio redenen voor. Wat zal het zijn, Viviane? Is er IETS gebeurd of niet?

 • Eddy Vervaet

  Heb het hier al eerder gezegd.Bekijk eens "The Michael Jackson innocent project" daar halen ze de leugens van die 2 er uit.Voor mij was Michael zelf een groot kind in zijn hart en kinderen waren zijn goden.Heel dat "Leaving Neverland" is een goed ineengestoken,georkestreerd verhaal vol leugens om de nabestaanden van Michael vele dollars afhandig proberen te maken.Memsen zijn dom die eenzijdige verhalen geloven...