“Dure katten, cosmetica en Starbucks-drankjes”: J.K. Rowling sleept frauderende ex-werkneemster voor de rechter

J.K. Rowling op de wereldpremière van de film ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ op 8 november 2018 in Parijs.
AP J.K. Rowling op de wereldpremière van de film ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ op 8 november 2018 in Parijs.
J.K. Rowling (53) beschuldigt haar voormalige persoonlijke assistente Amanda Donaldson (35) ervan dat ze 24.000 pond (zo'n 27.500 euro) heeft gestolen. De assistente zou met de zakelijke kredietkaart van de schrijfster onder meer cosmetica, Starbucks-drankjes en twee katten hebben gekocht. Verder zou er ook duur Harry Potter-speelgoed zijn verdwenen. Donaldson ontkent de beschuldigingen, zo schrijft de BBC.

De assistente zou de kredietkaart gekregen hebben voor zakelijke uitgaven. Maar begin 2017 ontdekte de Harry Potter-auteur dat er veel persoonlijke aankopen met de kaart zouden zijn gedaan. Rowling zette Donaldson vervolgens na drie jaar dienst aan de deur. Volgens die laatste zou de schrijfster “geen verlies hebben geleden en dus ook geen recht hebben op een schadevergoeding”.

Rowling beweert dat haar voormalige assistente ongeoorloofde uitgaven deed bij onder meer Starbucks (1.875 euro), cosmeticawinkel Molton Brown (4.158 euro) en dat ze twee dure katten kocht (1.375 euro). Verder zouden er verschillende Harry Potter-memorabilia gestolen zijn, waaronder een gemotoriseerde Hogwarts Express, voor een totaal van meer dan 3.500 euro. Ook zou Donaldson 8.868 euro aan buitenlands geld uit een kluis hebben gestolen. 

“Ik kan bevestigen dat J.K. Rowling juridische stappen heeft ondernomen tegen haar vroegere persoonlijke assistente, Amanda Donaldson, nadat ze ontslagen werd wegens een zware fout”, zegt een woordvoerster van de wereldberoemde schrijfster aan de BBC. “Aangezien de zaak nog niet is afgelopen, kunnen we verder geen commentaar geven en komt er ook geen commentaar van J.K. Rowling.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.