'Desperate Housewife' Felicity Huffman meldt zich aan in gevangenis

Felicity Huffman verlaat de rechtbank na het vonnis afgelopen maand.
REUTERS Felicity Huffman verlaat de rechtbank na het vonnis afgelopen maand.
De Amerikaanse actrice Felicity Huffman, bekend van de tv-serie ‘Desperate Housewives’, heeft zich vandaag aangemeld in een gevangenis in Californië, waar ze twee weken achter de tralies zal zitten. De actrice werd in september veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf voor het betalen van 15.000 dollar (13.500 euro) om de toelatingsexamens aan de universiteit van haar oudste dochter te vervalsen.

De 56-jarige Huffman zal haar straf uitzitten in de federale correctionele instelling in Dublin, Californië, een licht bewaakte gevangenis waar ongeveer 1.200 vrouwelijke gevangenen zitten. Dat melden haar advocaten in een mededeling. 

Na haar vrijlating moet Huffman nog eens 250 uur gemeenschapsdienst uitvoeren en blijft ze een jaar lang onder toezicht staan.

Smeergeld

De actrice pleitte schuldig in een corruptiezaak. Ze gaf toe 15.000 dollar te hebben betaald aan het hoofd van een bedrijf dat gespecialiseerd was in de voorbereiding van SAT-tests die toegang geven tot Amerikaanse universiteiten. Met het smeergeld wilde ze de resultaten van haar oudste dochter vervalsen zodat ze beter zou scoren. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francis Beels

    Ha, mijnheer Wim Nuel u vindt dat normaal dat men toelatingsexamens vervalst zodat de eerste de beste incompetente, onbekwame en absoluut onvoorbereide kandidaat zijn diploma kan behalen? Goed zo, fantastisch mijnheer, laat u zich maar behandelen door, ja waarom niet, een incompetente kwakzalver van een arts!

  • Wim Nuel

    Dappere moeder... Wat is er mis met je kind alle mogelijkheden te willen geven...

  • Karel Tichmann

    Ik vraag me af, hoeveel mensen begrijpen wat een SAT-test betekend en hoe belangrijk het is. Een perfecte SAT-score is 1600. De minimale score is 400. En het gemiddelde voor de klas van 2018 was 1468.