"De dingen die ik heb gezien": Sam Smith onder indruk van bezoek aan Irak

EPA
Sam Smith is nog steeds erg onder de indruk van zijn bezoek aan Irak in het Midden-Oosten. In een emotionele video op Instagram vertelt Sam hoe diep de reis hem heeft geraakt. 

De zanger, die hulpprogramma’s in het land bezocht, maakte de trip als ambassadeur van War Child, een hulporganisatie die aandacht vraagt voor een betere geestelijke gezondheidszorg voor kinderen in oorlogsgebieden.

“Ik vind het vreselijk om te zeggen en schaam me ervoor, maar ik leefde in een bubbel voordat ik in Irak arriveerde”, aldus de zanger. "Toen ik in het land aankwam, voelde ik me schuldig dat ik er nooit aandacht voor had. Ik maakte me als kind zorgen om de domste dingen, terwijl er in Irak gruwelijke dingen gebeuren."

De 25-jarige Smith besloot bij thuiskomst zijn indrukken en ervaringen uit Irak neer te pennen. Zo ontstond een nummer op zijn nieuwste album, waarin de reis verwerkt zit. "Ik ging zitten en schreef Pray. Dat lied gaat over mij en mijn relatie met de wereld, en over hoezeer de reis mijn ogen opende."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.