"Cheryl Cole doelwit van al-Qaida"

Photo News

Cheryl Cole heeft doodsbedreigingen overgehouden aan haar bezoek van de Britse troepen in Afghanistan. "Als ze vermoord wordt door al-Qaida heeft ze dat enkel aan zichzelf te danken", dreigt moslimleider Anjem Choudary.

Volgens de Britse extremist is de ex-zangeres van Girls Aloud een doelwit geworden nu ze zich lovend uitgelaten heeft over de soldaten. "Dat is toch ongepast? Hoe meer ze gezien wordt als het lieverdje van de strijdtroepen en hoe meer ze zich moeit met Afghanistan, hoe meer vijanden ze zal creëren onder de moslims. Als ze zo voortdoet, zal ze de gevolgen moeten dragen. Het is niet omdat ze bekend zijn dat ze uit de handen van al-Qaida en de mujahideen kunnen blijven."

Cole vloog vorige week in het allergrootste geheim mee met soldaten van de 20ste Brigade, die voor zes maanden naar een basis in Helmand vertrokken. Bedoeling was om er een huldevideo op te nemen voor de tiende verjaardag van de aanwezigheid van het Britse leger in de provincie Helmand. De zangeres was naar eigen zeggen "versteld van de moed die deze mannen opbrengen om hun land te dienen". (svm)