'Biergooien op Boef': Nederlanders lanceren opvallend kampioenschap

Met deze opvallende foto lokt het evenement bezoekers.
Facebook Met deze opvallende foto lokt het evenement bezoekers.
Verschillende festivals hebben zijn naam van de affiche geschrapt, radiozenders boycotten hem, er is een pornoversie van de heisa in de maak. Voor wie er nog aan twijfelde: rapper Boef brengt met zijn uitspraken heel wat teweeg. Onze noorderburen verweren zich nu met een opvallend evenement: het eerste 'Nederlandse Kampioenschap Biergooien op Boef'

"Wie oh wie wordt er Nederlands Kampioen biergooien op onze vrolijke vriend, misschien wel de beste rapper van NL?", wordt het opmerkelijke evenement omschreven op Facebook. Wie precies achter de organisatie zit, is niet duidelijk. 

Wat wel onbetwistbaar is: veel mensen staan te popelen om deel te nemen. Intussen hebben meer dan 460 mensen hun aanwezigheid aangegeven. Meer dan 2,2 duizend mensen hebben daarnaast interesse deel te nemen aan de opvallende wedstrijd. Het kampioenschap 'Biergooien op Boef' zou op zaterdag 3 maart doorgaan in Amsterdam, tussen 16.00 en 19.00 uur.

Het regende uiteraard ludieke en gevatte reacties: "Zijn het 25cl, 33cl of halve liters, zodat ik kan oefenen op hoe hard ik moet gooien voor een bepaalde afstand.. wil hem zeker niet missen", vraagt iemand zich af.  "Niet doen verdomme, is zonde van het bier", vinden anderen dan weer.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dominiek Huysmans

  Zolang ze Heineken gooien. Eerlijk is het niet. Veel Nederlanders hebben al geoefend met bier gooien op lil'kleine.

 • Jo Van Caenegem

  Het is allemaal reclame voor die kerel, straks lanceert hij zich in het buitenland.

 • Herman Van den Bosch

  Niet doen, is zonde vh bier!

 • Luciano VASSEL

  Prachtig, dit moet je onze noorderburen wel aangeven, zij zijn heel vindingrijk !!

 • Nico Mortier

  Mischien gewoon met stenen gooien!!