‘Avengers’-acteur Benedict Cumberbatch rijdt fietser aan in Lamborghini 4x4

Benedict Cumberbatch
AFP Benedict Cumberbatch
‘Avengers: Endgame’-acteur Benedict Cumberbatch (42) wordt beschuldigd van het onopzettelijk verwonden van een fietser. De Britse acteur reed een zwakke weggebruiker aan met een groene Lamborghini 4x4 op Isle Of Wight.

Het slachtoffer is een gepensioneerde visser genaamd Michael Lawrence (63). Die werd door de 4x4 van Cumberbatch van zijn fiets gestoten. Hij belandde zwaar bloedend, met een gebroken arm, op het asfalt. Hij was naar eigen zeggen zo kwaad dat hij Cumberbatch vlak in het gezicht sloeg toen die laatste kwam kijken of Lawrence wel in orde was. De feiten dateren al uit september vorig jaar, maar komen nu pas aan het licht.

“De auto kwam uit het niets”, verklaart een getuige. “Michael kon nergens naartoe. Hij zette zich schrap door zijn gezicht te beschermen met zijn arm. Benedict stapte na het ongeval uit zijn auto om de schade bij zijn slachtoffer op te nemen, maar hij was zelf ook niet bepaald gelukkig: hij vond het niet kunnen dat Michael in het midden van de straat stond. Michael reageerde op de enige manier die hij kent: hij sloeg hem in het gezicht. Die hautaine acteur had geluk dat het geen vuistslag was. Pas toen Cumberbatch zijn baseballpetje afnam, realiseerde Michael zich dat het om een bekende acteur ging.”

De lokale politie werd meteen op de hoogte gebracht. Uiteindelijk diende Lawrence geen klacht in omdat Cumberbatch geen roekeloos rijgedrag vertoonde. Ook volgens de ordediensten gaat het om een spijtig ongeval. De zaak is nog altijd in behandeling bij de verzekeringsdienst, die ervoor moet zorgen dat de medische kosten van Lawrence worden terugbetaald. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thijs Aerens

  Welke oen slaat er nu zomaar iemand terwijl die komt kijken of je oké bent? Het kon even goed een getuige zijn en die klets je dan zonder pardon in het gezicht? Hoewel het hier om een aanrijding gaat, vind ik dat die man moet bestraft worden voor slagen en verwondingen.

 • Victor Ypres

  "wordt beschuldigd" staat er in de eerste zin, terwijl je in de rest van het artikel kan lezen dat het feit al een half jaar oud is en hem helemaal niets verweten werd.

 • Thomas Anderson

  Aanklagen voor slagen en verwondingen die fietser!

 • Kris Boeie

  Door zijn aanval kan hij fluiten naar een schadevergoeding... Prachtig

Video