Johan Verminnen vertelt in Dag Allemaal over de aanloop naar z'n 70ste verjaardag.
Volledig scherm
Johan Verminnen vertelt in Dag Allemaal over de aanloop naar z'n 70ste verjaardag. © Kristof Ghyselinck

Carrière Johan Verminnen ging niet altijd over rozen: “Ik moest mijn muzikanten ontslaan omdat ik ze niet meer kon betalen”

ShowbizzHet had een feestjaar moeten worden voor Johan Verminnen (69), maar corona zit zijn verjaardagsconcerten in de weg. De Brusselse kleinkunstzanger komt nu wel al uit met een compilatiebox, blikt voor de gelegenheid al een eerste keer terug op zijn lange carrière. Die bevatte niet altijd rozengeur en maneschijn, zowel professioneel als privé, en hij ziet ook af van de huidige situatie. “Corona steelt echt een jaar van mijn carrière, en ik ben op een leeftijd dat je niet te veel jaren moet stelen.”

4 reacties

 • dirk claeys

  1 maand geleden
  Wat deed de Vlaamse muziek vandaag nog voor, coverland ! En wie koopt nog een song of cd! Best dat hij sabam had!
 • Inge Bardyn

  1 maand geleden
  De man die slapend rijk wordt met Sabam, ook bij de sluiting van de horeca, de volle pot Sabam en billijke vergoeding laten betalen... den Breitner, dat ie stopt met zelfbeklag wat moeten onze oudjes zeggen in de rusthuizen die misschien maar een paar maanden meer hebben...
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Maakt goede muziek maar ja als je daarvan alleen moeten leven is maar de vraag.
 • evelyne dewulf

  1 maand geleden
  Is dat een "jongere"? Iedereen ziet af. Dus stop met anderen-dan-jongeren systematisch in vergeethoek te zetten!!
 1. Hoe zou het nog zijn met actrice Marieke Dilles? “Na drie jaar ‘Vermist’ was het tijd voor iets anders”
  PREMIUM
  Showbizz

  Hoe zou het nog zijn met actrice Marieke Dilles? “Na drie jaar ‘Vermist’ was het tijd voor iets anders”

  Aandachtige kijkers van ‘Flikken Maastricht’ hadden haar misschien al gespot: Marieke Dilles (34), in haar eerste tv-rol sinds ze in 2016 stopte met ‘Vermist’. “Mijn personage heeft een serieuze impact op de hoofdverhaallijn”, verklaart Dilles, die ons in dit gesprek vertelt wat ze de afgelopen vijf jaar heeft gedaan. Ze heeft het ook over de verschillen tussen een Belgische en Nederlandse set en vertelt honderduit over het grootse cohousingproject waar ze is ingestapt. “‘Thuis’-actrice An Vanderstighelen gaat er ook wonen.”
 2. Tarotkaarten, pijnlijk verlies van zusje en kritiek op de speedboot: de opvallendste momenten uit het interview met koningin Máxima
  Play
  Royalty
  6

  Tarotkaar­ten, pijnlijk verlies van zusje en kritiek op de speedboot: de opvallend­ste momenten uit het interview met koningin Máxima

  Maandag mocht de Nederlandse koningin Máxima vijftig kaarsjes uitblazen. Het ideale moment voor presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) om de koningin te interviewen. Meer dan vier miljoen mensen stemden af op de openhartige babbel over leven, liefde en werk, waarbij ook moeilijke onderwerpen niet uit de weg werden gegaan. Zoals de zelfmoord van Máxima’s jongere zusje: “Wij wisten al de laatste 8, 9 jaar voor haar dood dat het niet oké was.”
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"