Canadezen zien prins Harry wel zitten als gouverneur-generaal

Prins Harry met echtgenote Meghan Markle
EPA Prins Harry met echtgenote Meghan Markle
Terwijl zijn echtgenote Meghan Markle al naar Canada is teruggekeerd, blijkt uit een opiniepeiling dat een meerderheid van de Canadezen prins Harry wel ziet zitten als hun toekomstige gouverneur-generaal, dat is de vertegenwoordiger van de Britse queen Elizabeth II in de voormalige kolonie.

Volgens de Canadese media is de hertogin van Sussex donderdagavond al met haar acht maanden oude zoon Archie naar Vancouver teruggekeerd. Daar hadden de prinsen ook de eindejaarsfeesten doorgebracht. Het koppel kondigde woensdag aan dat ze zich in Noord-Amerika wilden vestigen en er financieel onafhankelijk wilden leven. 

Volgens een enquête van de Canadese krant National Post zou 61 pct van de Canadezen prins Harry graag als gouverneur-generaal hebben. Hij zou dan de huidige vrouw in die functie opvolgen, de voormalige Canadese astronaute Julie Payette. Zij werd eind 2017 aangesteld in die functie en normaal duurt het mandaat vijf jaar. 

Canada is een constitutionele monarchie en onderdeel van het Britse Gemenebest met koningin Elizabeth II als staatshoofd. De gouverneur-generaal wordt, op voordracht van de Canadese premier, door de monarch benoemd. Sinds de jaren 50 gaat de functie naar Canadezen, maar voordien waren het Britten en dus kan Harry perfect ook in die rol passen.

BEKIJK OOK. Zo willen Harry en Meghan geld verdienen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Miserez

    En wanneer zo iets bij ons