Van links naar rechts: Jacky Lafon, Celine Van Ouytsel en Jo Vally.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Jacky Lafon, Celine Van Ouytsel en Jo Vally. © BELGAIMAGE/Joel Hoylaerts/Photo News/Instagram - Fotomontage HLN

BV’s verklappen hun meest vurige vakantieliefde: “Zo passioneel zoenen, dat deden ze alleen in Rimini”

ShowbizzDe zomer, dat is ook de tijd van de vakantieliefdes. Je komt iemand onverwacht tegen, de dagen vliegen passioneel voorbij en het afscheid valt zwaar. Vijf Bekende Vlamingen halen herinneringen op aan hun vurige ‘lief-voor-twee-weken’. En dat doen ze zonder schroom: “Ik hoop dat mijn kleinkinderen ook zo’n vakantieliefde mogen ontdekken.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Reizen of niet? Bekend Vlaanderen geeft inkijk in vakantieplannen voor deze zomer
  PREMIUM

  Reizen of niet? Bekend Vlaanderen geeft inkijk in vakantie­plan­nen voor deze zomer

  Nu de tweede coronazomer op rij eraankomt, dringen prangende vragen zich op: durven we een all-invakantie ver weg aan, of wordt het toch een chalet in de Ardennen of een appartement in Blankenberge? Met velen op het vliegtuig of met de eigen bubbel in de eigen auto? En hoe veilig zal dat allemaal zijn? Als het een troost mag wezen: onze BV’s worstelen met net dezelfde kwesties. Met zeer uiteenlopende beslissingen als gevolg. “Ik hoop dat de mensen verstandig genoeg zijn om thuis te blijven.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. BV's getuigen over zware stormschade: “Sommige personeelsleden hebben familie verloren”
  PREMIUM
  Showbizz

  BV's getuigen over zware stormscha­de: “Sommige personeels­le­den hebben familie verloren”

  De menselijke tol na de overstromingen in ons land is groot, de materiële schade nauwelijks te overzien. De bewoners van de getroffen regio’s wacht naast het rouwen en puin ruimen een lange weg van heropbouw. Ook BV’s werden getroffen door het noodweer, en ook zij dragen hun steentje bij. Helmut Lotti, Jan Verheyen en Wout Bru vertellen hoe zij de voorbije periode hebben ervaren: “Een buurtbewoner heeft vier uur aan een boom gehangen voor er hulp kwam.”
 2. Wrevel en twijfels in cultuursector over verplichte vaccinaties: “We leven toch niet in een dictatuur?”
  PREMIUM
  Showbizz

  Wrevel en twijfels in cultuursec­tor over verplichte vaccina­ties: “We leven toch niet in een dictatuur?”

  Komt het in de cultuurwereld tot een botsing over vaccins? Velen willen namelijk enkel gevaccineerden toelaten tot de set, om grote problemen bij een besmetting te voorkomen. “Want verzekeringen weigeren de vertraging te vergoeden”, klinkt het bij regisseur Marc Punt (59). Al is niet iedereen in de sector voor een verplichte vaccinatie te vinden. “Er wordt misbruik gemaakt van de situatie.”