Meyrem Almaci en Noureddine Farihi.
Volledig scherm
PREMIUM
Meyrem Almaci en Noureddine Farihi. © Joris Casaer Photography/Johan Martens

BV’s over de ramadan in tijden van corona: “Soms sla ik een dag over”

ShowbizzNog tot 12 mei nemen moslims wereldwijd deel aan de ramadan, de negende maand van de islamitische maankalender waarin er overdag gevast wordt. Wij vragen voormalig ‘Thuis’-acteur Noureddine Farihi (63) en politica Meyrem Almaci (45) hoe zij die periode ervaren tijdens de coronacrisis. Is het een straf of een zegen?

13 reacties

 • imke de meester

  3 maanden geleden
  geen zegen ook geen straf. Ofwel doe je mee en doe je het goed ofwel haak je af. Tussen schip en kaai vallen met je geloof kan niet. Met corona is er niets veranderd voor je geloof, moslims eten na zonsopgang niet meer tot zonsondergang wat heeft dat met corona te maken ? Ze kunnen hun boodschappen doen en kunnen nu met 10 samen zitten. En laat ons eerlijk zijn er wordt bijna niet gezien met hoeveel ze samen zitten.
 • Lynsey chellaoui-van deun

  3 maanden geleden
  Wat een mooie reacties zie ik hier weeral en vooral van mensen die niet weten wat ramadan echt is.het is een prachtige maand waar wij als moslims vasten met een doel en nee wij proppen ons in de avond niet vol.deze b v's hebben duidelijk geen besef van de ramadan je kan niet zomaar een dag overslaan behalve bij ziekte ongesteldheid het is een verplichting geen spel
 • Marc Van Leeuwen

  3 maanden geleden
  Gelukkig dat ze niet i/h gematigde moslimland Marokko leven, daar vliegen ze in het gevang als ze durven eten/drinken overdag. (vraag me af wat dan in S.A. gebeurt). Het martelen v/h lichaam, het is trouwens onmogelijk om van ´s ochtends tot ´s avonds niets te drinken/eten (dus ze foefelen sowieso), laat staan een maand a/e stuk of nog uit bed te komen en te werken. Maar het is onderdeel, samen met het verplicht 5 x per dag bidden, tot een perfecte hersenspoeling dat al 14 eeuwen werkt. Triest!
 • carine boisschot

  3 maanden geleden
  Volgens wat ik weet is het zo als je dag overslaat je die later moet inhalen.
 • bryan de ceuster

  3 maanden geleden
  Ik snap niet dat progressieve mensen zoals Meyrem Almaci nog religieus zijn? Goed, wij vieren Kerstmis hier ook nog, maar het vasten tijdens de Advent doet toch bijna niemand meer hier?