VTM
Volledig scherm
© VTM

BV’s gaan momenteel de uitdaging aan in het nieuwe VTM-programma ‘Waarheid, Durven of Doen’: maar weet jij al hoe het populaire spel ontstaan is?

TVWaarheid, durven of doen? Het is dé vraag die een reeks BV’s voorgeschoteld krijgen in het nieuwe, gelijknamige VTM-programma. Maar ook voor onbekend Vlaanderen is het spel geen vreemde. Tijdens onze jeugdjaren hebben we het spelletje verschillende keren gespeeld, maar hoe het concept juist ontstaan is, weten veel mensen dan weer niet. Hoog tijd dus voor een lesje geschiedenis!

  1. Ibe Rossel (22) schrijft boek vol levenslessen van Shakespeare en co: "Tinder verschilt niet zoveel van de literaire klassiekers"
    PREMIUM
    Kunst & Literatuur

    Ibe Rossel (22) schrijft boek vol levensles­sen van Shakespea­re en co: "Tinder verschilt niet zoveel van de literaire klassie­kers"

    Wat kunnen we anno 2021 nog opsteken van schrijvers van lang geleden, zoals Shakespeare of Jane Austen? Belangrijke levenslessen volgens Ibe Rossel, een jonge Gentse met een zwak voor - en intussen een master in - Engelse literatuur. In 'Shakespeare kent me beter dan mijn lief' linkt ze literaire klassiekers aan het (jongeren)leven van vandaag, ja zelfs aan Tinder, Beyoncé en 'Temptation Island'. “Je kunt evenveel plezier beleven aan een realityshow als aan een Shakespeare-toneelstuk.”