BV’s springen in de bres voor katje Lee met video: “Laat Lee leven”

Facebook
De zaak rond het katje Lee kent nog geen einde nu de rechtszaak voor twee weken werd uitgesteld. Nadat al heel wat politici en organisaties zich uitgesproken hebben tegen het euthanaseren van het katje, roepen nu ook bekende Vlamingen in een video op om Lee te sparen.

Onder anderen Natalia, Wout Bru en Koen Crucke verschijnen in de video met dezelfde boodschap: “Laat Lee leven!” Het filmpje werd op de sociale mediakanalen van de deelnemende bv’s gedeeld, waarmee ze oproepen om de boodschap zo veel mogelijk te delen. 

De Peruviaanse straatkat werd door Selena Ali (23) meegebracht naar ons land, maar het FAVV vreest dat de kat besmet is met hondsdolheid en ziet maar één optie: euthanasie. Na een huiszoeking bleek dat Selena de kat verborgen houdt. Donderdagavond ontving ze een dagvaarding van het FAVV, dat een dwangsom van liefst 5.000 euro eist per uur dat het meisje haar kat niet zou afstaan voor euthanasie. De rechter stelde ‘de zaak-katje Lee’ met twee weken uit, om alle partijen de mogelijkheid te geven hun verdediging op punt te stellen. Tot dan blijft Lee waar hij is: ondergedoken. “Elke dag dat mijn kat in leven blijft, is een dag gewonnen”, klonk het na afloop bij z’n baasje.

Bekijk ook: is er écht geen alternatief? Dit zegt viroloog Van Gucht

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Zaak over katje Lee met twee weken uitgesteld: “Elke dag dat Lee in leven blijft, is een dag gewonnen”

FAVV legt uit waarom kater Lee spuitje moet krijgen: “Voorgestelde alternatieven zijn genegeerd, België moet rabiësvrij blijven”

Hoe de soap rond katje Lee in een week ongeziene proporties aannam (en hij is nog niet afgelopen) (+)
42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Etienne De Pauw

  Ik ben ook een kattenvriend maar hondsdolheid dat jaarlijks 50.000 doden eist, van wie de meesten trouwens kinderen, is ook niet mis. Ofwel het katje laten inslapen (wegens de onverantwoordelijkheid van haar baasje) ofwel het 6 maanden in quarantaine plaatsen. Zeker nu geen risico’s nemen voor de volksgezondheid. Dat BVs hier zo makkelijk over, doen zegt vooral veel over hen... Zo lang ze maar in the picture komen hé?

 • Peter Viaene

  Mevrouw Monteyne. De vossen in Belgie zijn niet besmet met hondsdolheid maar het is net doordat iemand een mogelijk besmet dier meebrengt dat ze dat mogelijk wel weer worden.

 • Monique Monteyne

  beste mensen , wat ik niet begrijp die heisa over katje Lee die "mogelijks " besmet is met rabiës wat mijns inziens nichil is en dat ze zoveel vossen overal in de natuur loslaten die nog meer risico vormen dat zijn wilde dieren die zitten overal en hebben ook kans dat ze dat virus hondsdolheid hebben en er zijn heel veel vossen overal ik begrijp het niet meer

 • Bert Verlooy

  Iets of iemand graag zien is iets anders dan graag willen hebben. Dat begrijpen veel mensen nog altijd niet. Als ze die kat graag zag, had ze de eerder gegeven richtlijnen van het FAVV moeten volgen en de kat ginder in quarantaine moeten houden of ginder laten. Maar ze moest die hier in België hebben en heeft daarmee het leven van dit dier in gevaar gebracht, zich ten volle bewust van de risico's. Heel egoistisch van haar. Er zitten hier al zoveel zwerfkatten die elk jaar een spuitje krijgen.

 • Wendy Van Meel

  Regels zijn regels. Wetten zijn wetten. Zo kan iedereen effe dieren en goederen binnen smokkelen. Wat een media circus. Zullen we dan ook AL de asielzoekers een Belgische identiteit geven??