Exclusief voor abonnees

BV’s getuigen hoe valse advertenties hun naam misbruikten: “Zelfs Nathalie Meskens vroeg of die producten écht werkten”

PhotoNews
“Mensen zullen wel doorhebben dat dit fake is, dacht ik. Tot de berichten van vrienden en familie begonnen binnen te stromen”, zegt An Lemmens (38). Zij is één van de BV’s wier naam en foto werden misbruikt in online nepadvertenties. An en haar lotgenoten Evi Hanssen (40) en ­Natalia (40) getuigen woensdag in ‘Telefacts’ op VTM hoe deze fraude hun leven overhoop haalde.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lore Kluwer

  Waarom denken veel mensen dat het echt is? Omdat mensen weten dat BV's in andere gevallen bezwijken voor het grote reclamegeld. In 2016 lazen we hier op HLN zelfs dat 25 BV's een gratis wagen kregen. Waarom werd er toen geen spel van gemaakt en nu wel? Omdat BV's toen dik werden betaald of gratis merch kregen, zelfs al was het brol. Deze keer is het misbruik? Oké, maar mochten ze geld krijgen, ze zouden direct anders piepen.

 • Karel Dierckx

  Euh, Sobek - ik laat mijn vingerafdukken of irisscan niet zomaar in een of andere database zetten hoor. Veel te veel kans op misbruik.

 • Hubert Van Herck

  Net zoals met de spam dat de bankkaart moet vernieuwd worden. Het blijft duren en het gerecht is "machteloos" terwijl er een hoop simpele zielen hun centjes kwijt zijn.

 • Bruno Vermeire

  Blijf van FB weg en het gebeurt niet, maar ja .... Zijn mensen dan echt niet slimmer.

 • andrea van opstal

  maar een blote borst en tepel zijn binnen de minuut van facebook af,straf dat dat dan wel kan