Bruce Willis.
Volledig scherm
Bruce Willis. © Brunopress

Bruce Willis (67) stopt met acteren na afasiediagnose

CelebritiesBruce Willis (67) stopt met acteren. De Amerikaan kreeg onlangs te horen dat hij lijdt aan afasie, een taalstoornis die het gevolg is van een niet-aangeboren hersenletsel.

33 reacties

 • Michel Jacobs

  12 maanden geleden
  Cognitie is een zeer ruim begrip van functies. Toch even specifiëren dat het spraakcentrum de motoriek coordineert die spreken mogelijk maakt, niet het bewustzijn en de gedachtenintenties die aan de vocalisatie voorafgaan. De oorzaaken van afasie zoals bloeding, thrombose, tumor en degeneratieve aandoeningen kunnen dat wel. Schrijven en spreken zijn voor de hersenen zeer ingewikkelde taken die je verassend snel kan verliezen.
 • Werner Cools

  12 maanden geleden
  Wat jammer toch, terug een icoon uit de jaren 80 en 90 die verdwijnt. Altijd van zijn films genoten, een echte actieheld. Een nette laatste die hard prent had voor hem een mooi afscheid kunnen zijn. Net zoals een laatste Indiana Jones een mooi afscheid zou zijn voor Harrison Ford... Mijn hoedje af voor Mr Willis ...
 • Alex Wellens

  12 maanden geleden
  RED 3, geniet van je welverdiend pensioen!
 • erwin veltjen

  12 maanden geleden
  Top acteur jammer dat hij zo zijn carrière moet eindigen sterkte man
 • Jamila Falkou

  12 maanden geleden
  Blijft altijd goed...
 1. Romy Schneider kwam de dood van haar zoon nooit te boven: “De meest pijnlijke kreet die ik in m'n leven gehoord heb”
  PREMIUM
  Celebrities
  1

  Romy Schneider kwam de dood van haar zoon nooit te boven: “De meest pijnlijke kreet die ik in m'n leven gehoord heb”

  Vanaf eind deze maand loopt in Cinéma Palace in Brussel een tentoonstelling over leven en werk van Romy Schneider. De ‘Sissi’-trilogie zette haar op de kaart - zo kon u zaterdag al lezen -, maar als prille twintiger wilde ze niets liever dan haar legendarische hoofdrol zo snel mogelijk vergeten. Ondanks een verhuis en een nieuwe liefde bleef het ongeluk haar achtervolgen. Een overzicht van haar turbulente amoureuze parcours en die fatale klap die haar levensvreugde definitief ontnam. “Ik ben een doodongelukkige vrouw van 42 jaar en mijn naam is Romy Schneider.”
 2. Gert Verhulst mikt op het allerhoogste met zijn ‘Red Star Line’: “We dromen van Amerika”
  showbizz

  Gert Verhulst mikt op het allerhoog­ste met zijn ‘Red Star Line’: “We dromen van Amerika”

  Gert Verhulst kan terugblikken op een geslaagde première van ‘Red Star Line’, de nieuwste musical van Studio 100. Bij VTM Nieuws heeft de presentator het over zijn nieuwste creatie. Hij vertelt waarom de show zo actueel is, dat ze nog spectaculairder is dan ‘40-45' en wat de ambities zijn. Zo blijkt de musical al zo goed als zeker verkocht aan Nederland, maar Gert en co. mikken op het allerhoogste. “We dromen van Amerika.”