Britt Van Marsenille over de dood van ex Marc Van Eeghem: “Ik heb zoveel gehuild dat ik de velletjes van mijn wangen kon trekken”

Britt Van Marsenille
© VRT Britt Van Marsenille
Na de dood van ex-lief en boezemvriend Marc Van Eeghem voelde Britt Van Marsenille (39) zich lang verdwaald, vertelt ze in HUMO. Maar dankzij haar huidige vriend Frederik, met wie ze tot haar eigen stomme verbazing verloofd is, schijnt de zon opnieuw in haar leven. 

In 2017 overleed acteur Marc Van Eeghem, ex-lief en boezemvriend van Britt Van Marsenille, na een lange strijd tegen prostaatkanker. Britt stond aan zijn zijde, maar ze hoefde dat niet alleen te doen. “Het helpt dat ik, een half jaar vóór Marc is gestorven, mijn huidige lief heb ontmoet, Frederik, met wie ik dus ga trouwen en 100 jaar ga worden”, vertelt ze in HUMO. “Ik ben heel blij dat ze elkaar nog hebben leren kennen: meteen twee handen op één buik.”

Toch sloeg de dood van Marc diepe wonden bij Britt. “In de dagen na zijn dood heb ik zoveel gehuild dat ik op een gegeven moment de velletjes van mijn wangen kon trekken: zo week was mijn huid geworden. Ik sliep toen twee uur per nacht. Ik had mijn matras in de woonkamer gelegd, voor de open haard en bij de televisie. ‘s Nachts zette ik alle afleveringen van ‘Blue Planet’ en ‘Planet Earth’ op, omdat dat me kalm maakte. Dat mijn lief ondertussen naast mij lag te ronken, maakte me ook rustig. Tussendoor viel ik af en toe een uurtje in slaap, om even later opnieuw wakker te schieten bij beelden van bijvoorbeeld parende walvissen: ‘Ha, dus zó gaat dat...’”

“Dat heeft ongeveer twee weken geduurd. Daarna vroeg ik op een ochtend aan mijn lief om een plaatje op te zetten. Hij koos voor ‘Here Comes the Sun’ van The Beatles, en net op dat moment kwam buiten het zonnetje erdoor. Ook weer een enorm mooi moment, want ik voelde hoe mijn longen zich na al dat verdriet eindelijk weer met zuurstof begonnen te vullen.”

Het volledige artikel uit Humo kan je hier lezen. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean-Pierre Vega

  Tof "wijf", als complement bedoeld.

 • danny buyse

  Ik wist niet dat je de dag van vandaag nog door prostaatkanker het leven kon laten. Veel sterkte en succes in je verdere en nieuwe loopbaan Britt.

 • robert luytens

  Britt is een topvrouw , ook collega imker )

 • rudy verlinden

  Marc was een van de topacteurs hier in belgie...mijn top 5...op 1) frank aandenboom..2)senne rouffraer. ...en op 3) marc van eeghem...4)jan decleir...5)nand buyl...bedankt voor al die fijne tv en theatermomenten

 • Kristin Feyen

  Zo herkenbaar Sterkte xxx