Britse acteur Tony Britton (95) overleden

BBC1
De Britse acteur Tony Britton is op 95-jarige leeftijd overleden. Dit heeft zijn dochter Fern Britton zondag bevestigd op Twitter. “Geweldige acteur, regisseur en charmeur”, schreef de tv-presentatrice. “Mogen zwermen engelen voor u zingen voor uw rust.”

Tony Britton is vooral bekend van de BBC-sitcom ‘Don’t Wait Up’ uit de jaren tachtig. Daarnaast hij in een groot aantal Britse films, waaronder ‘The Day of the Jackal’ (1973), ‘Operation Amsterdam’ (1959) en ‘Sunday Bloody Sunday’ (1971). Ook speelde hij in theaterstukken.

In 1975 won Tony Britton voor zijn rol in de Britse tv-serie ‘The Nearly Man’ een award voor beste acteur van de Broadcasting Press Guild, een vereniging van Britse recensenten. 

Britton kreeg met zijn eerste vrouw Ruth twee kinderen: tv-presentatrice Fern en haar broer scriptschijver Cherry Britton. Met zijn tweede vrouw Eva kreeg hij nog een een zoon, acteur Jasper Britton.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.