Exclusief voor abonnees

Brigitta Callens beschuldigd van winkeldiefstal: “Dit is zo oneerlijk! Ze kwamen mij gewoon niet helpen”

CREDIT: Lieven Van Assche
Brigitta Callens (38) is voor het leven de toegang ontzegd tot tuincentrum Floralux in Dadizele. “Ze werd op heterdaad betrapt op diefstal”, zegt de uitbater. “Ik ben onschuldig!” reageert een ontredderde Brigitta. “De prijsaanduiding op de producten was totaal onduidelijk.”

Voor zaakvoerder Kris Carrein van tuincentrum Floralux, dat jaarlijks twee miljoen klanten lokt, is de maat vol. “Ik word dagelijks geconfronteerd met winkeldiefstal, maar als dat dan gebeurt door Brigitta Callens, die als BV toch een voorbeeldfunctie heeft... Dat gaat me echt te ver!” zegt hij.

Heeft Brigitta voor een groot bedrag proberen te stelen?

Groot of klein, dat maakt niets uit. ’t Gaat om de attitude. Ze probeerde prijsetiketten te verwisselen. Da’s een klassieker, hé. Zoiets dóe je gewoon niet! En, zoals ik al zei, zeker niet als je weet dat veel mensen naar je opkijken.

Zijn er nog mensen met een voorbeeldrol die door jullie betrapt worden op winkeldiefstal?

Ja, toch wel. Leraars, dokters, politici… Oké, het zijn allemaal mensen. Hoeveel winkeldieven er gevat worden, weet ik niet. Er zijn er zeker veel die ermee wegkomen.

Proberen mensen er zich weleens uit te praten? Bijvoorbeeld door te zeggen dat de producten zo geprijsd waren?

Meestal ontkennen ze staalhard dat ze die etiketjes verwisseld hebben, ja. Maar er hangen camera’s in de winkel en als uit die beelden blijkt dat ze het wel hebben gedaan, geven ze het wel toe.

Ging het bij Brigitta ook zo?

Als we iemand betrappen, bekijken we altijd eerst de ­camerabeelden. Anders wordt het een eindeloze discussie. En als we niet 100% zeker zijn, zwijgen we.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
109 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cor Dierckx

  En als ze niet komen helpen moet je zelf de etiketten maar plakken en de prijs bepalen het zal een vorm zijn van kleptomanie bij haar, en nu het slachtoffer uithangen is natuurlijk typisch voor die soort van diefstal.

 • patrick stefens

  Hoe kleinzerig van Floralux! Als zelfs de politie het houd op een vergissing. Triestige manier van reclame van Floralux! En om zelf een winkel verbod op te leggen tegen Callens, NEE dat gaat een brug te ver en is zelfrecht. Als dit de werkwijze van Floralux is dan zet ik in ieder geval geen voet meer binnen in deze zaak en hopelijk volgen er veel mensen met mij! Er zijn meer gelijkaardige winkels met wél klantvriendelijk personeel! En ik zou onmiddellijk klacht wegens laster en eerroof indienen

 • Thomas Magontier

  We hebben geen inzage in wat er echt is gebeurd. Het is duidelijk woord tegen woord. Alle commentaar hier is dus onterecht. Voor of tegen. Laat een rechter maar beslissen op basis van bewezen feiten. Geen bla bla uit de boekskes. Geen kapperpraat.

 • Julien De Kerpel

  Levenslang heeft ze gekregen . Dit wist niemand ooit uit !

 • Eric Vaeske

  Dit is noch diefstal noch oplichting of poging tot. Als het klopt dat ze etiketten heeft verwisseld is dit valsheid in geschriften en gebruik van deze geschriften ( bedrog ). Kwestie van het misdrijf juist te omschrijven.