Brahim maakt musicaldebuut in 'Pocahontas’: "In het Nederlands én met pruik"

Gregory Van Gansen / Photo News
Brahim (35) maakt z'n musicaldebuut. De zanger en MNM-presentator is binnenkort te zien als opperhoofd in 'Pocahontas'. "Ik ga mijn tekst hard moeten instuderen, want ik heb al moeite om mijn eigen nummers te onthouden."

'Een brede gast die er matuur uitziet en een goede stem heeft.' James Cooke, die met zijn productiehuis Uitgezonderd. de musical 'Pocahontas' maakt, zocht en vond die eigenschappen bij Brahim Attaeb. "Vanuit het niets kreeg ik telefoon. 'Jij bent ideaal om de vader van Pocahontas te spelen', zei James. Maar ik had nog nóóit geacteerd. 17 jaar geleden zat ik wel in een tributemusical rond Marvin Gaye, maar toen moest ik enkel zingen", vertelt de MNM-dj. "Waarom ik dan ja zei? Een musicalrol ligt totaal buiten mijn comfortzone, maar dat vind ik net leuk. Ik mag een supertof kostuum aantrekken én krijg een pruik. Eindelijk weer haar. (lacht) En ik ga in het Nederlands zingen."

Zaterdag had Brahim zijn eerste lezing. "Ik wist totaal niet wat te verwachten. Acteerlessen heb ik niet gevolgd. Ik wilde op mijn eigen gevoel afgaan”, zegt hij. “Gelukkig kan ik op een zeer professioneel team rekenen. En voor Silke Mastbooms (Pocahontas) is het ook haar eerste musical, dat maakt het iets minder stressvol. Al heb ik toch veel zenuwen om mijn tekst uit het hoofd te leren. Ik heb al moeite om mijn eigen nummers te onthouden. Ik ga dus nog hard moeten studeren, anders wordt het problematisch (lacht).” Aan goesting ontbreekt het in geen geval. “Ik mag een supertof kostuum aantrekken én krijg een pruik. Voor het eerst terug haar, dus (lacht). En ik ga voor het eerst in het Nederlands mogen zingen, òòk nieuw voor mij. Bij ‘Idool’ heb ik dat destijds eens gedaan en dat was de max. Wie weet ligt mij dat musicalgegeven zo goed dat ik er wel in verder ga. Maar het tegenovergestelde kan ook natuurlijk.”

Brahims deelname aan ‘Idool’ dateert al van 2003 - het jaar dat Peter Evrard won, Natalia tweede werd, Wim Soutaer derde en Brahim vierde. “Sindsdien is er geen dag voorbij gegaan waarop ik geen muziek geschreven heb. Ook al dateert mijn laatste studioplaat van 2013, ik treed nog dikwijls op, ben dagelijks te horen op MNM én ik werk aan nieuwe muziek. Ik hoop dat er binnenkort nog een nieuwe plaat volgt, maar concreet zijn die plannen nog niet. Eerst alle focus op Pocahontas.” 

'Pocahontas' speelt tijdens de paasvakantie in Capitole Gent. Tickets en info: www.uitgezonderd.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.