Bouba Kalala
Volledig scherm
Bouba Kalala © Thomas Sweertvaegher

Bouba Kalala van ‘De Mol’ krijgt te maken met discriminatie op de Vlaamse huurmarkt

ShowbizzBouba Kalala (24) kent u misschien nog wel van de uitspraak “het leven is geen ponykamp” tijdens zijn deelname aan ‘De Mol’ in 2017. Momenteel is hij op zoek naar een nieuw appartement, maar die zoektocht verloopt heel wat minder vlot dan verwacht. Naar eigen zeggen is Kalala slachtoffer geworden van discriminatie op de huurmarkt door zijn naam. Hij stuurde verschillende mails in zijn eigen naam, telkens zonder antwoord. Toen hij hetzelfde probeerde met een Vlaamse naam, kreeg hij wél een reactie. “Ik ga mijn zoektocht naar een appartement in Antwerpen niet voortzetten onder een Vlaams klinkende naam, want ik ben niet het probleem.” 

25 reacties

 • Tom Vanlangenakker

  1 jaar geleden
  Begin jaren tachtig van de vorige eeuw was het ook voor jonge Belgen niet evident om iets te kunnen huren. hoor. In onze zoektocht kregen we steeds de uitleg dat we er te jong uitzagen, dat we waarschijnlijk te luidruchtig zouden zijn, we teveel lawaai zouden maken en het misschien niet zouden kunnen betalen! We hadden toen al beiden een vaste job en een behoorlijk inkomen.
 • Dirk Dieleman

  1 jaar geleden
  Niet enkel op naam wordt er gediscrimineerd, ook het inkomen, uiterlijk, werk en gezondheid! Ik heb 6 jaar gezocht achter een app., meer dan 75% van de verhuurkantoren lapt de huurwetgeving aan zijn laars! Regelmatig kreeg ik te horen dat ik net 100 euro te weinig inkomen had, werd ik meermaals, als ik met mijn scooter aankwam, te horen dat het een vergissing was en al verhuurt is, zelfs al belde ze zelf dat ik over 10 min. mocht komen kijken!
 • Slim Van de Sumpel

  1 jaar geleden
  Aan al degenen die denken dat je als verhuurder zomaar mag kiezen aan wie je verhuurt en aan wie niet. Zoek maar eens op welke de regels zijn om wel of niet een kandidaat huurder te weigeren. Je zal versteld staan hoe weinig je te zeggen heb.
 • Steven-Acuna Snijjckers

  1 jaar geleden
  Discriminatie is er op alle niveaus, wereldwijd. Ben je niet Belg, bvb Braziliaan of Amerikaan, zal je wel snel zien dat men discrimineert niet alleen op kleur maar ook als je niet van Belgie bent. Het is wel het recht voor de eigenaar om te verhuren aan wie hem of haar het best lijkt want de eigendom is wel 100 % van de verhuurder, dus zijn beslissing telt om zijn/haar geld te recupereren. Het is 100 % terecht dat de verhuurder beslist en niet de huurder. Het risico is 100 % voor de verhuurder.
 • Marlies Van De Velde

  1 jaar geleden
  Wat een rascistische reacties hier allemaal. De eigenaar beslist inderdaad aan wie hij verhuurt, maar dan zou hij beter moeten selecteren. Stel je eens in Bouba zijn plaats. Hoe erg moet het zijn om te lezen dat mensen je niet moeten omwille van je naam. Hij heeft hogere studies gedaan en heeft een goeie job. Toen ik vroeger sollicitaties moest afnemen op het werk, selecteerde ik op de inhoud van de CV en of er fouten in de brief stonden. Als je afgaat op enkel de naam, verlies je zoveel.
 1. “Er zijn beren in de buurt”: kandidaten van ‘Bestemming X’ beleven spannende nacht in open lucht
  Play
  TV

  “Er zijn beren in de buurt”: kandidaten van ‘Bestemming X’ beleven spannende nacht in open lucht

  Maandagavond loopt de spanning hoog op in ‘Bestemming X’. Na een gezellige avond aan het kampvuur brengen de overgebleven kandidaten de nacht door in open lucht. En ze zouden niet alleen zijn: er zijn ook beren in de buurt. Van hun gids krijgen ze enkele tips over hoe ze moeten omgaan met de dieren. Allemaal misleiding of slapen de deelnemers echt in de buurt van beren? “Als ik een beer zie, ga ik gewoon doen alsof ik dood ben.”
 2. Advocaat van ‘Marvel’-acteur Jonathan Majors over arrestatie voor wurging en mishandeling: “Hij is zelf het slachtoffer”
  CELEBRITIES

  Advocaat van ‘Mar­vel’-ac­teur Jonathan Majors over arrestatie voor wurging en mishande­ling: “Hij is zelf het slachtof­fer”

  Jonathan Majors (33), vooral bekend van ‘Creed III’ en verschillende ‘Marvel’-films, is zaterdagavond in New York gearresteerd voor wurging, mishandeling en intimidatie. Hij zou betrokken zijn bij een huiselijke ruzie, waarbij een 30-jarige vrouw lichtgewond raakte. Priya Chaudhry, de advocaat van de Amerikaanse acteur, beweert echter dat hij het slachtoffer is van het incident. “We verwachten dat alle aanklachten spoedig zullen worden ingetrokken.”