Boris Van Severen: “Ik heb geflirt met de grens van anorexia. Op een gegeven moment woog ik bijna niets meer”

Boris Van Severen (29) over acteren, musiceren, bekend worden, zijn gezin en de dood van zijn vader

Alexander Popelier
Boris Van Severen (29) weet niet goed wat hij aan moet met het opdoemende BV-schap, nu hij al even in De slimste mens zit. Acteren, muziek maken, zijn gezin: dát zijn de dingen die zijn leven beheersen. En dan is er nog zijn vader. Toen die stierf, raakte de zoon even helemaal de weg kwijt. En toch: “Het is gek, maar zijn dood hielp me gelukkig te worden.”

Wie novemberlicht maar flets vindt, zag Boris Van Severen er nog niet in flaneren. Met de zonnebril losjes in de donkere haardos en de halve sigaret nonchalant tussen de vingertoppen gaan hij en zijn modieuze wollen jasje moeiteloos op in deze bonte straat in de stad.

Het is zaterdagochtend en hij is stipt op tijd in de koffiebar waar we hebben afgesproken. Hier, op de Dendermondse­steenweg in Gent, wordt hij niet aangeklampt. Enkele dagen eerder in de Ikea gebeurde dat wel. Plots moest hij op de foto met wildvreemden. Dat heb je als je in De slimste mens ter wereld zit. Van Severen worstelt er wat mee. Als een wispelturige slang slingert het sterrendom zich door zijn leven en zijn werk. Wil hij zelf wel beroemd zijn? Was zijn vader beter niet zo’n grote naam geworden?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lieven Vermandere

  Waar blijven ze ze halen? Tot voor dit artikel nooit van gehoord. Als lancering kan het tellen. Binnenkort op één of ander praatprogramma op de VRT?

 • Marc Hazelaar

  Woog ik bijna niets meer? Niets is 0 kg, bijna niets is dan tegen die nul... t zal nog wel wat meer geweest zijn zekers?

 • Chon leung

  Mooie persoonlijkheid

 • Ivan Smissen

  Boris Van Severen? Nooit van gehoord. Hopelijk is hij geen (verre) familie van Joris Van Severen...