Boef krijgt boegeroep bij eerste optreden in ons land

Jan Aelberts
Boef heeft opnieuw het podium getrotseerd in ons land. Nachtclub 'Bocca' in Destelbergen vond dat de Nederlandse rapper een tweede kans verdiende na zijn rits vrouwonvriendelijke uitspraken de voorbije maanden. Het publiek dacht er echter anders over en trakteerde hem massaal op boegeroep, zo blijkt uit beelden van VTM Nieuws.

De rapper was bovendien één uur te laat: hij zou om 3 uur 's nachts optreden, maar dat werd dus 4 uur. Via zijn advocaat ontkent Boef echter aan onze redactie dat hij met vertraging begon aan zijn optreden. Toen er een probleem bleek te zijn met zijn microfoon, vertrok hij een kwartier na aanvang naar huis, waarna boegeroep uit het publiek opsteeg.

"Dames en heren, ik wil graag voor jullie optreden maar het geluid moet wel goed zijn", legde Boef uit. "Ik hou sowieso van jullie, België", zei hij om vervolgens het podium af te stappen en niet meer terug te keren. 

In een reactie via zijn advocaat zegt boef dat een muzikant "nooit een optreden wil afzeggen of stoppen." 

"Het is de laatste beslissing die je als artiest wil nemen", zegt Boef. "Helaas kon ik nu niet anders. Daar was iedereen het ook over eens. Ik vind het erg jammer voor de mensen die mij daar graag hadden zien optreden. Daarnaast vind ik het ook jammer dat in de media een verkeerd beeld is geschetst over mijn handelen en mijn intenties. Ik heb er alles aan gedaan om de bezoekers van Bocca een fantastische avond te geven. Door technische problemen was dat helaas niet mogelijk."

Excuses

Het was de bedoeling dat Boef zich zou verontschuldigen voor zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. De zanger lag een tijdje geleden onder vuur nadat hij op sociale media enkele vrouwen tot tweemaal toe 'kechs' had genoemd, wat Marokkaans is voor hoer. 

Dit artikel werd geüpdatet met de reactie van Boef op 27/02/2018.
106 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Arthur Houben

  Het geluid was niet goed genoeg om zijn kattengejank te verdoezelen en dan zouden de fans die hij kechs noemt, afhaken...afgedropen met zijn staart tussen zijn poten, de lafbek.

 • pieter verhaeghe

  wie gaat daar in gods naam naartoe ?

 • Rene Philips

  Laat het Vlaams Belang dan ook en zonder tegenprotest zijn mening uiten

 • Luciano Van As

  Oproep aan alle ouders, bescherm je kind of kinderen tegen dit crapuul, leg hem het zwijgen op,en laat hem maar zijn ding doen in Holland. Verbied je kinderen, want meestal zijn het 10 tot 14 jarigen die grote fan zijn, zo kan hij wat rappen voor lege zalen in België!

 • Mario Tersago

  Pfff.. Onder het mom artistieke vrijheid of vrijheid van meningsuiting mag dit allemaal.. Maar o wee als je dit als blanke tracht te doen.. Dan zijn er en/of drie opties, ongeacht of het waar is of niet, a) je krijgt via alle kanalen, lastercampagnes en/of rechtzaken aan je broek b) je wagen/woonst moet eraan en je familie zal ook de nodige bedreigingen krijgen c) je wordt gewoon neergeschoten of gestoken.. Zie Pim, Wilders, Francken, juffrouw Alpaerts (school blokkendoos), Theo Van Gogh..