Exclusief voor abonnees

Body shaming is zorgwekkende trend op sociale media: "Het is gewoon nóóit goed"

Van toen Facebook nog in z'n kinderschoenen stond en Twitter enkel iets was voor Amerikaanse hipsters, had de Antwerpse Martyna al een profiel.
Photonews Van toen Facebook nog in z'n kinderschoenen stond en Twitter enkel iets was voor Amerikaanse hipsters, had de Antwerpse Martyna al een profiel.
Hun hele wereld delen jongeren op sociale media, maar in de reacties opent zich soms de beerput van het internet. Body shaming, zo heet het fenomeen waarbij iemand kritiek geeft op hoe een ander eruit ziet. De 24-jarige Martyna Majchrzak maakt het al mee sinds ze online profielen heeft, of ze nu 15 kilo meer of minder weegt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sonny Breugelmans

  Sommige mensen hebben altijd wel een exuus om te kunnen bleiten, ze willen op sociale media show verkopen maar kunnen geen negatieve commentaar verdragen... Als jullie zo een probleem hebben met vrije-meningsuiting ga dan naar een islamitisch land en trek een zwarte vuilzak over u lijf, daar mag je ook geen commentaar geven op vrouwen. En die kleuters krijgen nog een artikel ook... man man man wat een maatschappij zijn we aan het creeren.

 • Ian Vandenbossche

  Sociale media: speeltuin voor exhibitionisten, perverten, gluurders, introverten en a socialen

 • Johannes Smikkelson

  Jezelf online zetten is vragen naar meningen en sommige meningen ga je niet leuk vinden. Totaal eigen keuze.

 • Gilles Standaert

  Bodyshaming is nooit goed te praten, maar we moeten ook niet beginnen met obesitas goed te praten of zelf te aanbidden zoals ze tegenwoordig in Amerika doen. Net als anorexia. Maar velen posten op sociale media puur voor de aandacht. Een foto posten en daarbij zeggen dat je te dik bent om reacties te krijgen is gewoon infantiel en zielig.

 • Nils De Vriendt

  Ik heb hier geen problemen mee, als ik op instagram iets zet dan reageer niemand erop. Of is dat net het omgekeerde probleem?