Bo Van Spilbeeck verkozen tot meest LGBT-vriendelijke mediafiguur

Jens Geerts overhandigt de OUT Media Award aan Bo Van Spilbeeck.
Jens Geerts Jens Geerts overhandigt de OUT Media Award aan Bo Van Spilbeeck.
Bo Van Spilbeeck is door LHBT+-tv-zender OUTtv verkozen tot de ‘meest LHBT-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2018'. De verkiezing verliep via een online poll, waar ruim zesduizend mensen uit Nederland en Vlaanderen hun stem uitbrachten. De Nederlandse LHBT+-activiste Dinah de Riquet-Bons en reality ster Rogier van der Linden werden respectievelijk tweede en derde.

De titel heeft Van Spilbeeck te danken aan “haar moedige en publieke coming out als transvrouw begin dit jaar”, stelt OUTtv. “Mede dankzij tv-zender VTM kon Vlaanderen en Nederland haar verhaal volgen en maakte ze het onderwerp ‘transgender zijn’ meer bespreekbaar. Haar coming out werd zelfs wereldnieuws”, klinkt het.

Bo Van Spilbeeck zelf reageerde verrast op de prijs. “Ik ben zeer vereerd, maar dit had ik niet verwacht. Er waren tenslotte sterke persoonlijkheden genomineerd dit jaar. Zelf heb ik ontzettend veel geluk dat mijn omgeving mij aanvaardt, dat mijn collega’s positief reageren en dat mijn werkgever VTM mij dezelfde kansen blijft geven als voordien. En dat is dan ook de boodschap naar andere mensen en werkgevers toe: of je nu een werknemer of collega of familielid hebt die homo, lesbisch, biseksueel of transgender is: steun hen, want dat is jammer genoeg vaak nog niet het geval,” aldus Van Spilbeeck.

Voorgangers van Van Spilbeeck zijn onder meer zangeres Conchita Wurst, Belgisch premier Charles Michel en K3.
39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick De pauw

  Een schande eerst kinderen maken en dan vrouw worden?leuk voor zijn vrouw denk ik?geen respect voor

 • Dirk Detiege

  Waarom willen we dit weten ?

 • René Schoeters

  Hij mag nog zo zijn best doen ik kan hem niet meer au serieus nemen, het spijt mij!

 • Roger Pingeon

  Waarom werd in dit besloten clubje (zeer voorspelbaar) voor een transgender verkozen ? Kwamen hetero's weer niet in aanmerking ? Ik voel mij gediscrimineerd.

 • Marc Geerts

  Is dat gezever nu nog niet gedaan met die Van Spilbeeck, me dunkt dat de pers veel aandacht schenkt aan "Het". Mijn maag draait keer op keer als ik "Het" ergens zie verschijnen.